Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

«Συναγερμός» στην Γερμανία για την δράση της Τουρκικής Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Μια πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης επισημαίνει την Τουρκία ως τον μοναδικό σύμμαχο της στο ΝΑΤΟ που εμπλέκεται σε επιχειρήσεις κατασκοπείας και πληροφοριών εντός της γερμανικής επικράτειας.

Η έκθεση 380 σελίδων, που παρουσιάστηκε από την υπουργό Εσωτερικών Nancy Faeser του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών (Bundesministerium des Innern und für Heimat, BMI), αναφέρει τη Ρωσία, την Κίνα, τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν ως άλλους παράγοντες που εμπλέκονται σε παρόμοιες δραστηριότητες που στοχεύουν τη Γερμανία σύμφωνα με το έγκυρο NordicMonitor, του καταδιωκόμενου από την Άγκυρα Abdullah Bozkurt.

Η έκθεση αποκαλύπτει την αυξανόμενη πολυπλοκότητα των προσπαθειών κατασκοπείας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ανθρώπινων πηγών (HUMINT) και των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο (CYBERSPACE).

Οι γερμανικές αρχές θεωρούν ότι τέτοιες δραστηριότητες αποτελούν σοβαρή απειλή για τη συνταγματική τάξη, την εθνική ασφάλεια και την κυριαρχία της χώρας, ιδιαίτερα δεδομένου του κρίσιμου ρόλου της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και διάφορους διεθνείς οργανισμούς.

Η αξιολόγηση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών υπογραμμίζει τον κακόβουλο ρόλο των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών και αρχών ασφαλείας εντός του μηχανισμού της τουρκικής κυβέρνησης. Αυτές οι υπηρεσίες πιστεύεται ότι υποστηρίζουν ενεργά και παίζουν κρίσιμο ρόλο στις πολιτικές του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας.

«Συναγερμός» στην Γερμανία για την δράση της Τουρκικής Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών
PHOTO: ENVATO

Μία από τις κύριες ανησυχίες της έκθεσης είναι η παρακολούθηση οργανώσεων και ατόμων που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία και επικρίνουν την τουρκική κυβέρνηση.

Η αποκάλυψη για την δραστηριότητα της MIT έχει εγείρει συναγερμό για πιθανές διαταραχές στις θέσεις της Γερμανίας στην εξωτερική πολιτική αλλά και στην εσωτερική τάξη της χώρας καθώς, οι γερμανικές αρχές φοβούνται ότι οι επιχειρήσεις πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων αυτών που διεξάγονται από την Τουρκία, ενδέχεται να επηρεάσουν τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και την κοινή γνώμη, θέτοντας σε κίνδυνο την ακεραιότητα των δημοκρατικών αρχών και διαδικασιών της χώρας.

Τα ευρήματα της έκθεσης έχουν πυροδοτήσει ανησυχίες για τη σχέση μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας και έχουν προκαλέσει συζητήσεις στην Γερμανία σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος.

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαψεύσεις και επιβεβαιώσεις για κατάπαυση πυρός στην Γάζα από Ισραήλ και Χαμάς πριν την εισβολή στην Ράφα – Τι ξέρουμε ως τώρα

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να εισέλθει με τις δυνάμεις του στο τελευταίο προπύργιο της Χαμάς, την Ράφα που βρίσκονται αρκετές δυνάμεις της Χαμάς αλλά και ένα τεράστιο κύμα προσφύγων που μετακινήθηκαν από την Βόρεια Γάζα και το Χαν Γιουνίς, αυξάνοντας τους φόβους για ενδεχόμενη ανθρωπιστική καταστροφή σε περίπτωση μαχών.

Διαβάστε ακόμα