Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Μια συμφωνία για την ενίσχυση της πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ της Άγκυρας και της Βουδαπέστης δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας σήμερα, Πέμπτη.

Η συμφωνία στοχεύει “στην ενίσχυση των υφιστάμενων πολιτιστικών σχέσεων και στην περαιτέρω προώθηση της αμοιβαίας συνεργασίας με βάση την ισότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό.”

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, τόσο η Τουρκία όσο και η Ουγγαρία πρέπει να στοχεύουν στην ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ πολιτιστικών και καλλιτεχνικών ιδρυμάτων.

Οι κυβερνήσεις και των δύο χωρών θα οργανώσουν κοινά προγράμματα για την προστασία, την αποκατάσταση και την επιστημονική διερεύνηση της πολιτιστικής κληρονομιάς τους.

Έχει επίσης συμφωνηθεί η ανταλλαγή ενημερωτικού υλικού και δημοσιευμάτων, ιδίως σε δημόσιες και εθνικές βιβλιοθήκες, ανταλλαγή μικροφίλμ και ψηφιακών αντιγράφων χειρογράφων για τον εμπλουτισμό των συλλογών κάθε χώρας.

Θα διοργανωθούν κοινές εκδηλώσεις και αμοιβαίες επισκέψεις συγκροτημάτων, καλλιτεχνών, ενώ θα υποστηριχθούν και θα προωθηθούν η μουσική, ο χορός, η όπερα, το μπαλέτο και άλλες μορφές τέχνης όπως αναφέρει η συμφωνία.

Διεθνή φεστιβάλ ταινιών, διεθνή συμπόσια, πάνελ και φεστιβάλ θα ενθαρρύνονται και θα οργανώνονται από κοινού.

Η συμφωνία ισχύει τουλάχιστον για πέντε χρόνια και θα ανανεώνεται αυτόματα, εκτός εάν οποιαδήποτε χώρα ειδοποιήσει διαφορετικά.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα