Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

BRADLEY ΚΑΙ Μ1117 ΓΙΑ ΤΟΝ Ε.Σ.

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε πρόσφατο άρθρο στο enikos.gr αναλύθηκε το σχέδιο του Γενικού Επιτελείου Στρατού για σταδιακή αντικατάσταση των Μ113, τα γνωστά κι ως «παπάκια».

Ωστόσο, φαίνεται πώς η ηγεσία του ΓΕΣ είναι διατεθειμένη να τρέξει με πολύ γρήγορους ρυθμούς τις διαδικασίες ώστε να μπορέσει να φέρει στην Ελλάδα το ταχύτερο όχι μόνο τα 1.200 ΤΟΜΠ Μ1117 αλλά και 350 Bradley Μ2Α2… ταυτόχρονα!

Ήδη, έχει επιλεγεί το κλιμάκιο των Ελλήνων που θα μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για την επιλογή των οχημάτων από το πλεονάζον απόθεμα του αμερικανικού στρατού και της εθνοφυλακής.

Η προμήθεια των Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (ΤΟΜΑ) Bradley M2A2 θα προσδώσει επιτέλους την πολυπόθητη ταχύτητα σε επιθετικές επιχειρήσεις του Στρατού, προκειμένου να υποστηρίζονται οι επιλαρχίες των πανίσχυρων Leo2HEL.

Πρόκειται για ένα όχημα που αναπτύχθηκε βάσει της εμπειρίας που είχε αποκομίσει ο Στρατός των ΗΠΑ από τις επιχειρήσεις στον Κόλπο το 1993. Βεβαίως και δεν είναι ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στην κατηγορία, αλλά είναι έτη φωτός ικανότερα, ταχύτερα και ασφαλέστερα για το προσωπικό από τα 40 και πλέον ετών Μ113 ενώ είναι σίγουρα ανώτερα των τουρκικών ΤΟΜΑ.

Τα Bradley M2A2 έχουν βάρος περίπου 27 τόνους, κινούνται από 3 άτομα πλήρωμα (διοικητής, πολυβολητής και οδηγός) και μεταφέρουν 6 στρατιώτες ενώ η έκδοση M2A2 ODS δύναται να μεταφέρει 7. Κινείται από έναν κινητήρα diesel, που αποδίδει 600 ίππους και μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 56 χλμ στον δρόμο και 40 χλμ εκτός δρόμου ενώ έχει αυτονομία 480 χιλιομέτρων. Τέλος, μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα 7,2 χλμ στο νερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr θεωρείται θέμα εβδομάδων η οριστικοποίηση της ημερομηνίας αναχώρησης του ελληνικού κλιμακίου για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο λόγος μη κύρωσης της ημερομηνίας έχει να κάνει καθαρά με λόγους προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού.

ΠΗΓΗ: enikos

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα