Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Σύλληψη 7 πρακτόρων της Μοσάντ από την Τουρκία: Σοβαροί τριγμοί ανάμεσα σε Ισραήλ και Τουρκία

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε μια πρόσφατη εξέλιξη που θα προκαλέσει τριγμούς στην σχέση Ισραήλ και Τουρκίας, Τούρκοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν τη σύλληψη επτά ατόμων που πιστεύεται ότι ανήκουν σε ύποπτο κατασκοπευτικό πυρήνα της Μοσάντ.

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν επτά άτομα για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι είναι πράκτορες ενός κατασκοπευτικού δικτύου της Μοσάντ μέσα στην Τουρκία από περίπου 56 ύποπτους σύμφωνα με το I24NEWS.

Οι συλλήψεις αυτές έγιναν μετά από εκτεταμένη έρευνα που αποκάλυψε στοιχεία που συνδέουν τους συλληφθέντες με κατασκοπευτικές δραστηριότητες υπέρ των Ισραηλινών αρχών σύμφωνα με τους Τούρκους.

Η Μοσάντ (Mossad), η υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ είναι γνωστή για την ευρεία και άριστη συλλογή πληροφοριών με διάφορες αποφασιστικές επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο έχοντας αποκτήσει μια τρομερή φήμη μεταξύ των αντίστοιχων υπηρεσιών.

Η παρουσία ενός τόσο ευρέος κατασκοπευτικού δικτύου της Μοσάντ στην Τουρκία εγείρει ερωτήματα σχετικά με την έκταση των επιχειρήσεων πληροφοριών που διεξάγονται από το Ισραήλ στην Τουρκία, πράγμα που αρκετοί περιμέναμε καθώς η Τουρκία έχει στενούς δεσμούς με τρομοκρατικές οργανώσεις που θέλουν να βλάψουν το Ισραήλ αλλά και με το Ιράν.

Η κίνηση αυτή της Τουρκίας να αφήσει το θέμα να δημοσιευθεί στα μέσα ενημέρωσης δείχνει ότι οι σχέσεις Ισραήλ και Τουρκίας σε καμία περίπτωση δεν έχουν αποκατασταθεί και ότι η καψυχοποψία ανάμεσα στα δύο κράτη υπάρχει ακόμα και είναι αρκετά έντονη.

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαψεύσεις και επιβεβαιώσεις για κατάπαυση πυρός στην Γάζα από Ισραήλ και Χαμάς πριν την εισβολή στην Ράφα – Τι ξέρουμε ως τώρα

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να εισέλθει με τις δυνάμεις του στο τελευταίο προπύργιο της Χαμάς, την Ράφα που βρίσκονται αρκετές δυνάμεις της Χαμάς αλλά και ένα τεράστιο κύμα προσφύγων που μετακινήθηκαν από την Βόρεια Γάζα και το Χαν Γιουνίς, αυξάνοντας τους φόβους για ενδεχόμενη ανθρωπιστική καταστροφή σε περίπτωση μαχών.

Διαβάστε ακόμα