Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

ASPIS / F-16: Η Raytheon στη Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Νέα συνάντηση είχαμε στην Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης με θέμα το σύστημα αυτοπροστασίας ASPIS που εξοπλίζει τα Ελληνικά F-16 με στόχο την ομαλή λειτουργία του κρίσιμου αυτού συστήματος.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωση του το ΥΠΕΘΑ αναφέρει:

«Την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε στη Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), συνάντηση εκπροσώπων της εταιρείας «Raytheon», κ. Paul Overstreet (Director of Radar Warning & Decoy Systems) και κ. Jeff Guadagnin (Repair SME), με αρμόδιους επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και της ΔΑΥ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η εξέταση θεμάτων που άπτονται της υποστήριξης του Συστήματος Αυτοπροστασίας ASPIS των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Υποθέτουμε ότι η αναφορά στο ASPIS αφορά το ASPIS II και στην προετοιμασία που γίνεται για την ενσωμάτωση του στα αναβαθμισμένα σε Block 70/72 F-16 Viper (F-16V)

ASPIS II

Η σουίτα ηλεκτρονικού πολέμου ASPIS II αποτελεί μια σημαντική τεχνολογική πρόοδο σε σχέση με τα υπάρχοντα συστήματα ASPIS I. Αποτελείται από τρία βασικά στοιχεία: το σύστημα προειδοποίησης ALR-93V, τον παρεμβολέα ALQ-187 και τον εκτοξευτή chaff/flare ALE-47.

Μετά από μια καθυστέρηση περίπου 15 ετών για σειρά λόγων, η Πολεμική Αεροπορία ενσωμάτωσε το 2017-2018 το ASPIS II στον στόλο των F-16C/D.

Το σύστημα παρουσιάζει σύμφωνα με πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας εξαιρετικές δυνατότητες στις εναέριες εμπλοκές και αποτελεί σημαντικό πονοκέφαλο για τους «συμμάχους» μας στο ΝΑΤΟ στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου.

Γρήγορη πλοήγηση

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα