Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Su-75 CheckMate: Ενδιαφέρον από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Su-75 CheckMate: Ενδιαφέρον από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Photo by Kremlin.ru

Ο Πρωθυπουργός των ΗΑΕ Rashid Al Maktoum και ο Αναπληρωτής Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας Mohammed bin Zayed Al Nahyan επιθεώρησαν το ρωσικό su-75 checkmate στα πλαίσια του Dubai Airshow 2021.

Ο Εμιρατινός Πρωθυπουργός είχε παραστεί επίσης και στην παρουσίαση του ρωσικού checkmate πριν λίγους μήνες στη Μόσχα.

“Ο Εμίρης του Ντουμπάι, Πρωθυπουργός και Υπουργός Άμυνας των ΗΑΕ Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, διάδοχος του Άμπου Ντάμπι και ο Αναπληρωτής Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έπιθεώρησαν το πρωτότυπο του νέου μαχητικού αεροσκάφους”, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Το Su-75 Checkmate είναι το νέο μονοκινητήριο αεροσκάφος 5ης γενιάς της Ρωσίας και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο στη ρωσική αεροδιαστημική έκθεση MAX-2021.

Ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου έχει δηλώσει πως ελπίζει ότι το ενδιαφέρον της αγοράς για το νέο μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς θα είναι μεγάλο, καθώς, όπως υποστήριξε, «συμβαδίζει και προηγείται ακόμη και των ξένων αντίστοιχων σε τεχνικές προδιαγραφές και πωλείται σε χαμηλότερες τιμές».

Σύμφωνα με τη Wikipedia, το Su-75 Checkmate Fighter Jet πιθανολογείται ότι κοστίζει περίπου 25-30 εκατομμύρια δολάρια το καθένα και πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι έχει ξεκινήσει η παραγωγή διαφόρων πρωτοτύπων του Su-75 Checkmate στο εργοστάσιο παραγωγής αεροσκαφών Komsomolsk, όπου κατασκευάζεται και το Sukhoi Su-57.

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Exit mobile version