Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

“Στηρίζουμε τη σύμμαχο Τουρκία” – State Department

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν συλλυπητήρια την Παρασκευή στην Τουρκία μετά από θανατηφόρες επιθέσεις του Συριακού καθεστώτος στις τουρκικές θέσεις στην επαρχία Idlib της βορειοδυτικής Συρίας “που χρησιμοποιούνται για συντονισμό και αποκλιμάκωση”.

“Στέλνουμε συλλυπητήρια στην τουρκική κυβέρνηση για το θάνατο αυτών των στρατιωτών. Αυτές οι επιθέσεις έχουν σκοτώσει έως τώρα πολλούς Τούρκους”, δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών στο πρακτορείο Anadolu. “Στηρίζουμε την νατοϊκή σύμμαχο Τουρκία εναντίον αυτών των ενεργειών.”

“Ο Πρόεδρος Τραμπ, στο τηλεφώνημά του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν το Σάββατο, εξέφρασε την ανησυχία του για τη βία στο Idlib και επανέλαβε το αίτημά μας προς τη Ρωσία να τερματίσει τη στήριξή της στις θηριωδίες του καθεστώτος Assad και για πολιτική απόφαση για τη συριακή διαμάχη” πρόσθεσε.

Δύο Τούρκοι στρατιώτες “έγιναν μάρτυρες”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το τουρκικο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν με αεροπορικές επιδρομές την Πέμπτη στο Idlib.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα