ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: “Διέρρευσαν πληροφορίες του Τουρκικού Ναυτικού”

ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: “Διέρρευσαν πληροφορίες του Τουρκικού Ναυτικού”

Τέσσερις ύποπτοι, 3 εκ των οποίων ειναι απο οτι φαίνεται υψηλοβαθμα μελη του Πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας αλλα και της αστυνομίας, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας για «αποκάλυψη διαβαθμισμένων πληροφοριών σε ξένη χωρα ».

Μεσω της έρευνας της ΜΙΤ εντοπίστηκε διαρροη πληροφορίων σχετικά με ελικόπτερα, πλοία και οπλικά συστήματα που ανήκουν στη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων και υπαρχει μεγάλη πιθανότητα να εχουν διαρρευσει και εγχώρια σχέδια της Τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

Οι λεπτομέρειες της επιχείρησης δεν εγιναν γνωστές.

Διαπιστώθηκε ότι οι ύποπτοι είχαν διαρρεύσει πληροφορίες σχετικά με ελικόπτερα, πλοία και συστήματα όπλων που αναπτύχθηκαν από τη Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας για τη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων και δηλώθηκε ότι οι ύποπτοι συνταγματάρχες αποστρατεύτηκαν λίγο πριν από την έρευνα.

Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι ο μόνος πολιτικός ύποπτος για την έρευνα ήταν “ένας από τα 6 άτομα που κρατήθηκαν στο πλαίσιο της ερευνας της ΜΙΤ για μεταφορά πληροφοριών της Προεδρίας της Αμυντικής Βιομηχανίας σε αξιωματούχους ξένων εταιρειών” οπως ανέφερε σε ανακοινωση του το Anadolu.

Ο εν λόγω ύποπτος αφέθηκε ελεύθερος με όρους μετά από 4 ημέρες κράτησης.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »