Ο ιρακινός στρατός ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι δυνάμεις του κατέστρεψαν την έδρα της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην έρημο του Αλ Άμπαρ.
«Η Διοίκηση Επιχειρήσεων του Τομέα Anbar ανακοινώνει σήμερα την καταστροφή της νέας έδρας του ISIS στην έρημο Al-Anbar και ότι απέτρεψε μια μεγάλη τρομοκρατική συνωμοσία», ανέφερε η δήλωση του ιρακινού στρατού.
Ο διοικητής επιχειρήσεων, Qassem Musleh, δήλωσε μετά την επιχείρηση: «Η επιχείρηση, που ξεκίνησε μετά από ακριβείς πληροφορίες για αριθμό στόχων τρομοκρατών στη δυτική επαρχία Anbar, έγινε σε συντονισμό με κοινές αεροπορικές επιχειρήσεις της ιρακινής αεροπορίας.
Η αεροπορία του ιρακινού στρατού έχει επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής της νέας έδρας του ISIS στη δυτική έρημο Anbar, στην περιοχή Γουάντι Αλ-Μαλάσι».
Την Τρίτη, οι ιρακινές δυνάμεις εντόπισαν μεγάλες ποσότητες όπλων που ανήκουν στην οργάνωση και κατέστρεψαν τέσσερα κτίριά της.
