Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

SofaGate: Ο Ιταλός Πρωθυπουργός αποκάλεσε τον Ερντογάν “ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ”

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι χαρακτήρισε τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως δικτάτορα.

«Δεν συμμεριζόμαστε την στάση του Ερντογάν, δεν ήταν η κατάλληλη συμπεριφορά. Λυπάμαι ιδιαίτερα που η πρόεδρος της ΕΕ την υπέστη. Με αυτούς τους δικτάτορες, ας τους αποκαλέσουμε έτσι, πρέπει να είμαστε σαφείς: Να εκφράζουμε τις διαφορετικές μας απόψεις αλλά να καταφέρνουμε να συνεργαζόμαστε υπέρ των χωρών μας». δήλωσε ο Ντράγκι σε δημοσιογράφους

Ο Τούρκος ηγέτης δέχθηκε τρομερές επικρίσεις όταν βίντεο δείχνει τη Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να μενει χωρίς καρέκλα κατά τη διάρκεια συνάντησης στην Άγκυρα, στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Επίσημες εικόνες την έδειξαν αργότερα να κάθεται σε καναπέ απέναντι από τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αρκετές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απαίτησαν έρευνα σχετικά με το πώς η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έμεινε όρθια ενώ ο Σαρλ Μισέλ πήρε μια θέση διπλα στον Τούρκο πρόεδρο.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα