Ήρθε η Ισπανική πρόταση για τις φρεγάτες

Την παρουσίαση της Ισπανικής πρότασης σχετικά με το πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού για αποκτηση νέων φρεγατών ανακοίνωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος με ανάρτηση στον λογαρισμό του στο twitter.

Την παρουσίαση έκαναν στο Υπουργείο Άμυνας ο Ισπανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Enrique Viguera και οι συνεργάτες του.

Ο Υπουργός Άμυνας έγραψε στην ανάρτησή του:
“Ο Ισπανός πρέσβης κ. Enrique Viguera και οι συνεργάτες του από την ισπανική πρεσβεία στην Αθήνα μας παρουσίασαν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πρόταση σχετικά με το πρόγραμμα πρόσκτησης φρεγατών πολλαπλού ρόλου του Πολεμικού Ναυτικού.”

Μαζί με την Αγγλική & την Γαλλική πρόταση που κατατέθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες αναμένεται να εξεταστεί η διαμόρφωση του κάθε πλοίου απο το Πολεμικό Ναυτικό και να συνυπολογιστεί στο σύνολο των προσφορών για την νέα φρεγάτα που θα πλαισιώνει τον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού.

Το Πολεμικό ναυτικό ζητά τα μέγιστα απο το πλοίο που θα επιλεχθεί ωστε να μπορεί να διεξάγει αποτελεσματικά επιχειρήσεις τοσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο και για αυτο το λόγο υποεξοπλισμένες προτάσεις απο χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό εχουν ζητηθεί να τροποποιηθούν ως προς τη μέγιστη δυνατότητα πυρός.

Share