Sniper Pod και IRST της Lockheed Martin στο ΓΕΑ

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Δεύτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΑ μεταξύ επιτελών και Lockheed Martin για τα ατρακτίδια Sniper Pod και το IRST της εταιρείας. Είναι ένα από πιο ολοκληρωμένα ατρακτίδια στόχευσης ενώ και τα σύγχρονα συστήματα υπέρυθρης έρευνας και ιχνηλάτησης (IRST) είναι από τους πλέον σημαντικούς αισθητήρες για τον εντοπισμό στόχων με μικρή διατομή ραντάρ (RCS).

Για την πιο πρόσφατη συνάντηση αναφέρει με ανακοίνωσή του το ΥΠΕΘΑ:

«Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), συνάντηση εκπροσώπων της εταιρείας «Lockheed Martin», κ. Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου (Global Business Development Vice President, Greece and Cyprus), κ. Paul Bjorklund (International Business Development Director) και κ. Wade “Slash” Tolliver Jr (International Business Development), με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση των δυνατοτήτων του συστήματος Sniper Pod και του αισθητήρα Infra–Red Search & Track (IRST), που κατασκευάζει η εταιρεία.», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά με το Sniper Pod

Είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και διαδεδομένα ατρακτίδια στόχευσης (targeting pod) με πάνω από 20 χώρες-χρήστες. Ενσωματώνει υψηλές ευκρίνειας υπέρυθρο αισθητήρα FLIR, αισθητήρα TV, καταδείκτη λέιζερ για καθοδηγούμενα όπλα και datalink. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποστολές συλλογής πληροφοριών, κρούση στόχων μέσω καθοδήγησης των όπλων αέρος-εδάφους αλλά και για εντοπισμό εναέριων στόχων.

Sniper Pod και IRST της Lockheed Martin στο ΓΕΑ
Photo By © Boevaya mashina, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=99516208

IRST 21

Το IRST 21 είναι ένας παθητικός αισθητήρας, μεγάλης εμβέλειας ο οποίος είναι ιδιαίτερα χρήσιμος σε περιβάλλοντα υψηλών παρεμβολών ή για τον εντοπισμό στόχων με μικρή διατομή ραντάρ (stealth). Είναι ήδη σε χρήση από τα F/A-18E/F Super Hornet, τοποθετείται στην «μύτη» της κεντρικής (centerline) δεξαμενής καυσίμου και μπορεί είτε αυτόνομα είτε σε συνδυασμό με άλλος αισθητήρες να καθοδηγήσει όπλα πέραν του οπτικού ορίζοντα (BVR).

Sniper Pod και IRST της Lockheed Martin στο ΓΕΑ
Photo by Lockheed Martin

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

Για περισσότερα άρθρα του Βασίλης Κ.

Απαγορεύεται η αντιγραφή χωρίς άδεια του NEMESIS HD.

Πρόσφατα

Τελική Αξιολόγηση για τα Rafale: «Υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και ετοιμότητας»

Την τελίκη επιχειρησιακή αξιολόγηση των νεοαποκτηθέντων μαχητικών αεροσκαφών Rafale...

«Αυτοκρατορία του ψεύδους»: Ρώσος ΥΠΕΞ για Δύση και «νέα τάξη πραγμάτων»

Στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Ρώσος υπουργός...

Ουκρανός Στρατηγός: «Σπάσαμε τις αμυντικές γραμμές των Ρώσων στο Βερμπόβε»

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σύμφωνα με Ουκρανό στρατηγό και...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Πύραυλοι Harpoon: Ιστορία και εκδόσεις του φονικού αντιπλοϊκού των ΗΠΑ

Ένας απο τους πιο δημοφιλής πυραύλους κατά πλοίων (anti-ship)...

Γιατί πάμε σε διερευνητικές με την Τουρκία εφόσον μας δείχνει τις προθέσεις της;

Δεν πέρασε ουτε μήνας εν αναμονή των διερευνητικών οταν Τουρκικά στρατευμάτα που ανήκουν σε μονάδες της Ανατολικης Θράκης, πραγματοποιήσαν στο «Κιρκαλελί» άσκηση διάβασης υδάτινου κωλύματος, δείχνοντας ξεκάθαρα τις επιθετικές προθέσεις των Τουρκικών στρατιωτικών σχηματισμών. Και τώρα έστειλαν το Τσεσμέ.