Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

“ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ”: Σφοδρές μάχες στο Αβασίν & Ζάμπ με το PKK

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το κέντρο τύπου του HPG (παρακλάδι του PKK) εξέδωσε ανακοίνωση που υποστηρίζει οτι σήμερα κατα την διάρκεια σφοδρών μαχών στο Αβασίν και στο Ζάμπ 6 Τούρκοι ειδικοδυναμίτες έχασαν την ζωή τους μετά απο μάχες με τους Κούρδους.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε:

“Στις 29 Απριλίου, από τις 23:30 έως τις 01:15, οι τούρκοι πραγματοποίησαν αεροπρογεφυρώματα στις περιοχές Μαμρέσο, Μαρτυρα Σερχέντ και Μερβάν της περιοχής Αβασίν, για να ενισχύσουν και να απομακρύνουν τους νεκρούς και τους τραυματίες τους από το πεδίο της μάχης.

Στις 07:30 στις 29 Απριλίου, οι εισβολείς που ήθελαν να εγκατασταθούν στην περιοχή Νερβέ της περιοχής Ζάμπ, έπεσαν σε ενέδρα από τις δυνάμεις μας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 3 εισβολείς.

Στις 29 Απριλίου, οι εισβολείς ήθελαν να καταλάβουν το λόφο Του Μάρτυρα Μερβαν στην περιοχή Ζαμπ και ένα επιθετικό ελικόπτερο που ανήκει στην τουρκική κατοχή δύναμη στοχοποιήθηκε και έπιασε φωτιά. Οι συγκρούσεις στο Λόφο του Μάρτυρα Μερβαν συνεχίστηκαν μέχρι το βράδυ.

Στις 29 Απριλίου, στις 17:50, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εναντίον των εισβολέων που βρισκονταν στην περιοχή του Ζάμπ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 3 εισβολείς και ένα στρατιωτικό φυλάκιο να καταστραφεί ολοσχερώς.

Μεταξύ 29-30 Απριλίου, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επιδρομές στην περιοχή Ζάμπ, στο λόφο Ζενδούρα, στις περιοχές Κέστε, Ντεράρε και στο λόφο του Μάρτυρα Σερχέντ στη περιοχή της Μετίνας. Δεν έχουμε απώλειες απο αυτούς τους βομβαρδισμούς” καταλήγει η ανακοίνωση του HPG.

Η Τουρκική αντιτρομοκρατική επιχείρηση εναντίον του PKK στην περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη όπως σας είχαμε ενημερώσει απο το NEMESISHD.GR απο όταν ξεκίνησε.

Γρήγορη πλοήγηση

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα