Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Σφοδρός βομβαρδισμός των Χούθι από τις ΗΠΑ: Νέο χτύπημα στην Υεμένη

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Νέα επίθεση εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στην Υεμένη τα ξημερώματα του Σαββάτου χτυπώντας ραντάρ των Χούθι με πυραύλους Tomahawk που εκτόξευσαν από το αντιτορπιλικό USS Carney και πιθανότατα αποτελεί την πρώτη ένδειξη ότι κάθε επίθεση των Χούθι πλέον θα έχει ένοπλη απάντηση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM):

«Στις 3:45 π.μ. (ώρα Σαναά) στις 13 Ιανουαρίου, οι δυνάμεις των ΗΠΑ πραγματοποίησαν πλήγμα εναντίον τοποθεσίας ραντάρ των Χούθι στην Υεμένη. Αυτό το χτύπημα διεξήχθη από το USS Carney (DDG 64) χρησιμοποιώντας πυραύλους Tomahawk και ήταν μια επακόλουθη ενέργεια σε συγκεκριμένο στρατιωτικό στόχο που σχετίζεται με χτυπήματα που πραγματοποιήθηκαν στις 12 Ιανουαρίου που είχαν σχεδιαστεί για να μειώσουν την ικανότητα των Χούθι να επιτίθενται σε πλοία, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών σκαφών.

Από τις 19 Νοεμβρίου 2023, μαχητές Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν έχουν προσπαθήσει να επιτεθούν και να παρενοχλήσουν πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν 28 φορές. Αυτά τα παράνομα περιστατικά περιλαμβάνουν επιθέσεις που έχουν χρησιμοποιήσει βαλλιστικούς πυραύλους κατά πλοίων, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κρουζ.

Αυτά τα χτυπήματα δεν έχουν καμία σχέση και είναι ξεχωριστά από την Επιχείρηση Prosperity Guardian, έναν αμυντικό συνασπισμό περισσότερων από 20 χωρών που δραστηριοποιούνται στην Ερυθρά Θάλασσα, στο στενό Μπαμπ αλ-Μαντέμπ και στον Κόλπο του Άντεν» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ανεπιβεβαίωτες πηγές αναφέρουν νέα χτυπήματα στο λιμάνι Χουντάιντα.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα