Εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ βομβάρδισαν τις τελευταίες ώρες οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) στον Λίβανο. Τα νέα αυτά χτυπήματα του IDF έρχονται πιθανότατα ως αντίποινα στις επιθέσεις που πραγματοποίησε η Χεζμπολάχ χθες τη νύχτα.
Σε ανακοίνωσή του ο IDF είπε: «Τις τελευταίες ώρες, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας επιτέθηκαν σε πολλά στρατιωτικά κτίρια και τρομοκρατικές υποδομές της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στις περιοχές Kfar Kila, Maron al-Ras και Markaba στο νότιο Λίβανο.
Επιπλέον, ένα παρατηρητήριο της οργάνωσης στην περιοχή El Matamura δέχτηκε επίθεση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι δυνάμεις του IDF άνοιξαν πυρ για να εξουδετερώσουν μια απειλή στις περιοχές Eyta a-Sha’ab και Tswana».

Να υπενθυμίσουμε ότι η Χεζμπολάχ πραγματοποίησε βολές εναντίον του Ισραήλ τις πρώτες ώρες της Κυριακής πιθανότατα σε συνεννόηση με το Ιράν, είτε ως ένδειξη στήριξης στην επίθεσή του που λάμβανε χώρα την ίδια ώρα.
Παρά την συνδρομή της Χεζμπολάχ στην χθεσινή επίθεση του Ιράν, η οργάνωση από τις 8 Οκτωβρίου του 2023 πραγματοποιεί επιθέσεις κατά του Ισραήλ σε καθημερινή βάση ως υποστήριξη στην παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς που βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου.
Μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω ενημερώσεις – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ