ΣΦΟΔΡΗ ΜΑΧΗ ΣΤΗΝ ΑΪΝ ΙΣΑ – Τουρκικοί βομβαρδισμοί στη Συρία μετά από 17 μήνες

ΣΦΟΔΡΗ ΜΑΧΗ ΣΤΗΝ ΑΪΝ ΙΣΑ – Τουρκικοί βομβαρδισμοί στη Συρία μετά από 17 μήνες

Η τουρκική αεροπορία βομβάδισε κουρδικές θέσεις στη βόρεια Συρία το βράδυ του Σαββάτου.

“Ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος χτύπησε στρατιωτικές θέσεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στο χωριό Saida στην επαρχία Ain Issa… προκαλώντας δυνατές εκρήξεις”, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αυτή ήταν η πρώτη εναέρια επιδρομή μετά την επιχείρηση “Πηγή Ειρήνης”, πρόσθεσε το Συριακό Παρατηρητήριο, αναφερόμενο στην τουρκική εισβολή στη Συρία τον Οκτώβριο του 2019.

Αυτή η επιχείρηση, που διακόπηκε μετά από συμφωνίες της Άγκυρας με την Ουάσιγκτον και τη Μόσχα, επέτρεψε στην Τουρκία να αναλάβει τον έλεγχο μιας “ασφαλούς ζώνης”, όπως λέει, στη βόρεια Συρία. Η στρατηγικής συμμασίας πόλη Ain Issa, ωστόσο, παρέμεινε στα χέρια των κουρδικών δυνάμεων.

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκαν επίσης “βίαιες μάχες” και επιθέσεις με ρουκέτες έξω από την Ain Issa μεταξύ δυνάμεων του SDF και των υποστηριζόμενων από την Τουρκία ισλαμιστών, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

“Οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται το τελευταίο 24ωρο… οι τουρκικές δυνάμεις δυσκολεύτηκαν να προχωρήσουν όταν ο SDF κατέστρεψε ένα τουρκικό τανκ”, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Share
Translate »