Μπαράζ βομβαρδισμών από την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία κατά της Χεζμπολάχ έχουμε τα τελευταία 24ωρα καθώς το Ισραήλ φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει τις προπαρασκευαστικές ενέργειες του με στόχο να απωθήσει την Χεζμπολάχ μέχρι τον ποταμό Λιτάνι. Αυτή η κλιμάκωση ακολουθεί μια σειρά επιθέσεων της Χεζμπολάχ κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου, σηματοδοτώντας μια σημαντική αύξηση των εχθροπραξιών στην περιοχή.
Το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι πραγματοποίησε νέα κύματα αεροπορικών επιδρομών εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο. Αυτά τα πλήγματα είχαν στόχο στρατιωτικά κτίρια, εκτοξευτές ρουκετών και άλλες υποδομές που σχετίζονται με την ομάδα. Η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ ήρθε ως απάντηση σε μπαράζ εκτοξεύσεων ρουκετών και αντιαρματικών πυραύλων που εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο σε συνοριακές περιοχές του Ισραήλ και αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης χθεσινής ενημέρωσης μας για κύματα αεροπορικών επιθέσεων κατά της Χεζμπολάχ.
Επιπλέον, οι δυνάμεις του IDF πραγματοποίησαν πλήγματα στην περιοχή Al-Hardali, νότια του ποταμού Λιτάνι (Litani). Αυτή η περιοχή είναι κοντά στο κέντρο της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL) και σε βάση του Λιβανέζικου στρατού και σύμφωνα με τον IDF δυνάμεις της Χεζμπολάχ βρίσκονται στο σημείο καθώς θεωρούσαν ότι θα απέτρεπαν την στοχοποίηση τους από το Ισραήλ. Σε μια εξίσου σημαντική κίνηση, η Χεζμπολάχ προχώρησε σε βολές με βαριές ρουκέτες υψηλής εκρηκτικότητας τύπου Burkan κατά θέσεων του IDF στα σύνορα.
Η κατάσταση παραμένει τεταμένη, με τις δύο πλευρές να δείχνουν προθυμία να εμπλακούν σε περαιτέρω στρατιωτικές ενέργειες. Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί στενά αυτές τις εξελίξεις, δεδομένης της πιθανότητας για ευρύτερες περιφερειακές επιπτώσεις.

