Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Μάχες μεταξύ Τουρκικών και Κουρδικών δυνάμεων (PKK/YPG) σε Ιράκ και Συρία: Τι συμβαίνει με τις απώλειες

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Πανικός συγκρούσεων έχει ξεκινήσει μετά τις ξαφνικές αντεπιθέσεις των Κουρδικών Δυνάμεων όπως το PKK που προκάλεσαν σημαντικές απώλειες για τις τουρκικές δυνάμεις. Ως απάντηση η Τουρκία εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στην Βόρεια Συρία και του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο Ιράκ. Οι τελευταίες εξελίξεις περιλαμβάνουν έντονους βομβαρδισμούς και αεροπορικές επιδρομές σε αρκετές περιοχές αλλά και νέες πληροφορίες από τους Κούρδους για τις απώλειες της Τουρκίας.

Επίθεση κατά του SDF από Τουρκία

Αρχικά, οι τουρκικές δυνάμεις έχουν εντείνει τους βομβαρδισμούς τους σε περιοχές που ελέγχονται από τον SDF στην Συρία. Οι σημερινοί βομβαρδισμοί είχαν στόχο στρατιωτικές θέσεις στην ανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου, και στην ύπαιθρο Ain Isa, δυτικά του Tel Abyad, στην ύπαιθρο της Ράκα.

Συμπληρώνοντας την χερσαία επίθεση, τουρκικά μαχητικά έχουν πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές με στόχο υποδομές εντός των περιοχών που ελέγχονται από τον SDF στην ύπαιθρο της Αλ-Χασάκα. Πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής στα social media αναφέρουν ότι οι δυνάμεις του YPG αντεπιτέθηκαν με βολές όλμων κατά θέσεων των Τουρκικών δυνάμεων στην Βόρεια Συρία χωρίς να υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Άμυνας στα σύνορα με Ιράκ

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ (Yaşar Güler) έχει αναλάβει ενεργό ρόλο, επιβλέποντας τις επιχειρήσεις στα σύνορα με το Ιράκ, όπου έχουν σημειωθεί οι φονικές συγκρούσεις με τους αντάρτες του PKK τις τελευταίες 24ώρες. Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε τον θάνατο αρκετών στρατιωτών σε πρόσφατες συγκρούσεις και υπάρχει έντονη διαμάχη για τον ακριβή αριθμό των Τουρκικών απωλειών.

Οι Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας (HPG), η ένοπλη πτέρυγα του PKK, αντέκρουσαν τους ισχυρισμούς του τουρκικού υπουργείου Άμυνας καθώς ανέφεραν μεγαλύτερες απώλειες Τούρκων στρατιωτών στις πρόσφατες συγκρούσεις μιλώντας για αριθμό που ξεπερνά τους 18 στρατιώτες. Να τονίσουμε εδώ ότι σύμφωνα με Κουρδικά μέσα ενημέρωσης οι συγκρούσεις είναι σε πλήρη εξέλιξη με δυνάμεις του PKK να προσπαθούν συνεχώς να στήσουν ενέδρες στις Τουρκικές δυνάμεις που βρίσκονται παράνομα στο Ιράκ.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα