ΣΕΡΒΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ: “Δίπλα στους αδελφούς μας Έλληνες στη μάχη με τις φλόγες”

Συνεχίζει αστάματητα απ’ ότι φαίνεται η βοήθεια από το εξωτερικό, αφού κάθε μέρα όλο και περισσότερες χώρες στελνουν πυροσβεστικές ενισχύσεις.

Ανάμεσα στις χώρες που συνδράμουν στην κατάσβεση των πύρινων μετώπων προστίθεται πλέον και η Σερβία η οποία στέλνει χερσαίες και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα η πρεσβεία της Σερβίας ανακοίνωσε:

Δίπλα στους αδελφούς μας Έλληνες στη μάχη με τις φλόγες. Σήμερα στη μάχη πέφτουν και οι Σέρβοι πυροσβέστες προκειμένου να συνεισφέρουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Η βοήθεια αποτελείται από 55 Σέρβους πυροσβέστες, 13 οχήματα και 3 ελικόπτερα.”

Στην καταπολέμηση των πυρκαγιών επίσης συμβάλουν από σήμερα το Ηνωμένο Βασίλειο με 21 πυροσβέστες και το Κατάρ με 69 πυροσβέστες και 5 οχήματα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τις αποστολές που ήδη επιχειρούν στη χώρα και τις Γερμανικές δυνάμεις που θα φτάσουν σε περίπου τρεις μέρες, άλλες χώρες που οι πυροσβεστικές δυνάμεις τους είτε έχουν φτάσει είτε είναι καθ’οδόν είναι η Πολωνία με 143 πυροσβέστες και 46 οχήματα, η Σλοβακία με 72 πυροσβέστες και 25 οχήματα, η Αυστρία με 43 άτομα και 11 οχήματα, το Κουβέιτ με 42 πυροσβέστες και Τσεχία με 35 πυροσβέστες και 14 οχήματα.

Share