ΝΕΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΦΓΑΝΟΥ ΕΜΠΡΗΣΤΗ – Μαίνονται οι φωτιές στη χώρα

Συνελήφθη, το απόγευμα του Σαββάτου, 38χρονος άνδρας αφγανικής καταγωγής με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν άλσος Φινοπούλου στο κέντρο της Αθήνας, προσέγγισαν και έκαναν έλεγχο στον 38χρονο καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, τον έκριναν ύποπτο γιατί προσπαθούσε να κρύψει το σακίδιό του.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι κρατούσε άδειο πακέτο από τσιγάρα ίχνη καύσης και αναπτήρα, ενώ σε ρίζα δέντρου κοντά στο σημείο ήταν πεταμένες χαρτοπετσέτες.

Στο σακίδιό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδια φιτίλια από χαρτί και ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτου, όλα εμφανώς καμμένα.

Εις βάρος του 38χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Αν και στην Αθήνα αποκαλύπτονται ένας ένας οι εμπρηστές και στα προάστια τα μέτωπα της φωτιάς έχουν τεθεί υπό έλεγχο, σε πολλές περιοχές της χώρας μαίνονται ακόμα οι πυρκαγιές που έχουν κάψει ήδη πολύ μεγάλες εκτάσεις και εξακολουθούν να απειλούν όλο και περισσότερους οικισμούς.

Οι πολίτες σε Έυβοια και Πελοπόννησο καταγγέλουν έλλειψη εναέριων μέσων τα οποία σε πολλά σημεία όπως λένε κρίνονται απαραίτητα λόγω του δύσβατου των περιοχών. Οι κάτοικοι κατηγορούν τους υπεύθυνους ότι κράτανε αεροπλάνα και ελικόπτερα σχεδόν αποκλειστικά για την Αττική και στις περιοχές του πραγματοποιούνται ελάχιστες ρίψεις που δεν είναι αρκετές για να αντιμετωπιστεί η φωτιά.

Η απάντηση της πυροσβεστικής για τις καταγγελίες του κόσμου είναι ότι τα εναέρια μέσα εναλλάσσονται συνεχώς από περιοχή σε περιοχή λόγω των μεγάλων αναγκών στα πολλά μέτωπα της χώρας.

Share