Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Σχέδιο Ακρίτας: Η άμυνα της χώρας στον Έβρο επεκτείνεται

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στον Έβρο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου δώθηκαν περισσότερες λεπτομέριες για το Σχέδιο «Ακρίτας» που στοχεύει στην διασφάλιση των Ελληνικών συνόρων.

Ο Υπουργός δήλωσε:

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ, στον Έβρο, δίπλα στους ακρίτες μας, τα στελέχη της ΕΛΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων, τους συνοριοφύλακες και όλους όσους προστατεύουν καθημερινά τα σύνορά μας. Έχουμε ήδη θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο “Ακρίτας”. Ένα σχέδιο θωράκισης των συνόρων μας, ένα σχέδιο σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και σεβασμού της ανθρώπινης ζωής.

Το Σχέδιο “Ακρίτας” περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την επέκταση του φράχτη κατά μήκος όλων τον Ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο, την ενδυνάμωση του προσωπικού μας με 250 νέες προσλήψεις συνοριοφυλάκων και την ενίσχυση και αναβάθμιση των ηλεκτρονικών μέσων επιτήρησης. Ήδη εγκαθιστούμε σήμερα εδώ 5 νέα οχήματα που διευρύνουν την αποτρεπτική  δυνατότητά  μας.

Σχέδιο Ακρίτας: Η «άμυνα» της χώρας στον Έβρο
PHOTO: 2022 © Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Με το σχέδιο «Ακρίτας» εκπέμπουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα εθνικής αποφασιστικότητας: Απέναντι σε όσους, επενδύοντας στον ανθρώπινο πόνο, επιχειρούν να προωθήσουν κρυφές και αλλότριες επιδιώξεις. Και απέναντι σε όσους, εργαλειοποιώντας το μεταναστευτικό, επιχειρούν να εκβιάσουν την ίδια την Ευρώπη.

Όλοι οι Έλληνες παραμένουμε ενωμένοι και προσηλωμένοι στον σεβασμό των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, των διεθνών μας υποχρεώσεων, αλλά και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής» κατέληξε στις δηλώσεις του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ελπίζουμε η επέκταση του φράχτη να ολοκληρωθεί άμεσα και επιτέλους να σφραγίσει ο Έβρος προς κάθε ενδιαφέρομενο είναι σοβαρό ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

Διαβάστε ακόμα: Η Γαλλία έτοιμη να εμπλακεί σε ενδεχόμενο Ελληνοτουρκικό πόλεμο

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα