Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Σφοδρές μάχες σε όλα τα μέτωπα – 615 απώλειες για την Ουκρανία» Η δική του εκδοχή για τις χθεσινές μάχες

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δημοσίευσε λεπτομερή απολογισμό των συνεχιζόμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων για τις 12 Δεκεμβρίου 2023 περιγράφοντας την δική του εκδοχή για τον πόλεμο Ρωσίας και Ουκρανίας.

Μέτωπο Κουπιάνσκ: Οι ρωσικές δυνάμεις, συγκεκριμένα η δυτική στρατιά, συμμετείχαν σε μάχη με μονάδες από την 14η, 43η, 60η και 115η μηχανοποιημένες ταξιαρχίες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Χαρκόβου. Η έκθεση αναφέρει ότι τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν πυροβολικό και εκτοξευτές θερμοβαρικών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 55 Ουκρανοί στρατιώτες και να καταστραφούν ένα άρμα μάχης, ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού M113 και δύο οχήματα μάχης.

Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Σφοδρές μάχες σε όλα τα μέτωπα - 615 απώλειες για την Ουκρανία» Η δική του εκδοχή για τις χθεσινές μάχες
Photo by mil.ru

Μέτωπο Κρασνολιμάν: Σε αυτήν την περιοχή, η κεντρική στρατιά απέκρουσε επίθεση της 63ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στο χωριό Τσερβόναγια Ντιμπρόβα στο Λουχάνσκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πυρά του πυροβολικού οδήγησαν σε σημαντικές απώλειες για τους Ουκρανούς, συμπεριλαμβανομένων 100 στρατιωτών που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν, ένα τανκ και δύο οχήματα.

Μέτωπο Ντονέτσκ: Η νότια στρατιά με υποστήριξη του πυροβολικού αντιμετώπισε τέσσερις επιθέσεις από την 24η μηχανοποιημένη ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές Κλιστσίιφκα και Σούμα του Ντονέτσκ. Οι απώλειες από την ουκρανική πλευρά σε αυτόν τον τομέα αναφέρθηκαν ως 250 στρατιώτες, δύο άρματα μάχης, ένα όχημα μάχης πεζικού αμερικανικής κατασκευής, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, δύο πυροβόλα Msta-B, μια μονάδα πυροβολικου “Akatsiya” και δύο πυροβόλα D- 20 και D-30.

Η ανατολική στρατιά, σε συντονισμό με πυροβολικό και συστήματα εκτόξευσης θερμοβαρικών, στόχευσε την 79η, την 128η και την 58η μηχανοκίνητη ταξιαρχία πεζικόυ των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Ντονέτσκ, προκαλώντας απώλειες 130 στρατιωτών, δύο φορτηγά , δύο μονάδες πυροβολικού «Akatsiya», και ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο «Gvozdik».

Μέτωπο Ζαπορίζια: Τα ρωσικά στρατεύματα απέκρουσαν με επιτυχία επίθεση της 117ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στο Νοβοπροκόποφ στην περιοχή Ζαπορίζια. Η έκθεση αναφέρει επίσης σε απώλειες 3 οχήματα και 50 στρατιώτες της 128ης, της 33ης και της 65ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των ουκρανικών δυνάμεων.

Μέτωπο Χερσώνας: Οι ρωσικές στρατιωτικές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων των πυρών πυροβολικού και των αεροπορικών επιδρομών, οδήγησαν στην απώλεια 30 Ουκρανών στρατιωτών. Επιπλέον, καταστράφηκαν τρία αυτοκινούμενα πυροβόλα «Gvozdik». Η έκθεση του ρωσικού υπουργείου υπογράμμισε επίσης την καταστροφή ενός ουκρανικού σταθμού ραντάρ, αποθηκών πυρομαχικών, μιας αποθήκης καυσίμων και ενός συνεργείου συναρμολόγησης και επισκευής UAV. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας αναχαίτησαν δύο πυραύλους HIMARS και έξι ουκρανικά UAV καταστράφηκαν στις περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα