Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Επίδειξη δύναμης και αποτροπής επίθεσης στα νησιά του Αιγαίου από τις Ένοπλες Δυνάμεις «ΚΟΛΟΣΣΟΣ-23» – Βίντεο/ΦΩΤΟ ΓΕΣ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Οι Ένοπλες Δυνάμεις χθες παρουσίασαν το δικό τους μήνυμα αποτροπής με μια διαδκλαδική στρατιωτική προσομοίωση σειράς σεναρίων μάχης. Στην άσκηση εκτυλίχθηκαν αντιαποβατικές επιχειρήσεις, εξάλειψη προγεφυρώματος και ενεργή διακλαδική άμυνα νήσων μέσω σεναρίων πολέμου που περιελάμβαναν συμμετοχή και της Αεροπορίας Στρατού αλλά και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με το ΓΕΣ:

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη ως εκπροσώπου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου πραγματοποιήθηκε στην Περιοχή Ευθύνης (ΠΕ) της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (95 ΑΔΤΕ) «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ» η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day – DV DAY) της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΚΟΛΟΣΣΟΣ-23», με τη συμμετοχή τμημάτων και μέσων της 95 ΑΔΤΕ «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ», της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ», της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ και 1 ζεύγους αεροσκαφών F-16 σε αποστολές Εγγύς Αεροπορικής Υποστήριξης (ΕΑΥ) της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σκοπός της άσκησης ήταν η εκπαίδευση του προσωπικού σε ρεαλιστικά τακτικά σενάρια, η μεγιστοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των Μονάδων και η προαγωγή της διακλαδικότητας και της κοινής επιχειρησιακής αντίληψης.

Η άσκηση περιέλαβε την εξέταση επιχειρησιακών αντικειμένων σε αμυντικές επιχειρήσεις με πραγματοποίηση βολών όλμων, πυροβολικού και αρμάτων, σε συνδυασμό με πυρά από Επιθετικά Ελικόπτερα και Μαχητικά Αεροσκάφη με κατάδειξη από Ελεγκτές Τερματικής Καθοδήγησης (Joint Terminal Attack Controller – JTAC). Κατά την διάρκεια της άσκησης, εξετάστηκαν και επιπλέον επεισόδια μεταξύ των οποίων η διακομιδή και αεροδιακομιδή τραυματία, καθώς και λοιπά αντικείμενα Διοικητικής Μέριμνας.

Την τελική φάση της άσκησης παρακολούθησαν o Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Παππάς, o Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, o Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) «ΑΙΓΕΑΣ» Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου, Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα