Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΡΩΣΙΚΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ | Εναντίον Ισλαμιστών του Ερντογάν – ΙΝΤΛΙΜΠ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ρωσικά αεροπορικά πλήγματα στη βόρεια Συρία έχουν σκοτώσει τις τελευταίες μέρες περισσότερους από 50 στρατιωτες ισλαμιστικής πολιτοφυλακής που υποστηρίζονται από την Τουρκία στην επαρχία Ιντλίμπ, η οποία τελεί υπό την κατοχή των ανταρτών και ειναι εχθρός των Κούρδων αλλα και του Ασάντ, αναφέρουν δημοσιεύματα Ρωσικών & Συριακών media.

Η επίθεση “θέτει σε κίνδυνο την κατάπαυση του πυρός” στην Ιντλίμπ, ειπε Τούρκος αξιωματούχος την οποία έχουν υπογράψει Ρωσία και Τουρκία , οι οποίες υποστηρίζουν αντίθετες πλευρές στον πόλεμο.

Mια ομάδα παρακολούθησης με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας, ανέβασε τον αριθμό των νεκρών στους 78.

To Sohr ( Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας) χαρακτήρισε την επίθεση – στην περιοχή Χαρέμ βορειοδυτικά της πόλης Ιντλίμπ – ως την πιο θανατηφόρα από τότε που τέθηκε σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός τον Μάρτιο.

Η εκεχειρία σταμάτησε μια επίθεση της συριακής κυβέρνησης στην περιοχή, που παραλίγο να οδηγήσει ακομα και στην κατάληψη της ιδιας της Ιντλιμπ.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα