Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

RAFALE – Αγορά 30 επιπλέον γαλλικών μαχητικών από την Αίγυπτο

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Τη σύμβαση για την παράδοση 30 ακόμη γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale στην Αίγυπτο επικύρωσε η κατασκευάστρια εταιρεία Dassault Group.

“Αυτή η σύμβαση ολοκληρώνει την πρώτη προμήθεια 24 αεροσκαφών Rafale, η οποία υπογράφηκε το 2015, και θα ανεβάσει τον συνολικό αριθμό των αεροσκαφών Rafale της Αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας σε 54, καθιστώντας την Αίγυπτο δεύτερη μετά τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία, η οποία χρησιμοποιεί και παράγει το Rafale”, ανέφερε η Dassault σε ανακοίνωσή της.

Η αγορά των μαχητικών αεροσκαφών Rafale κόστισε στην Αίγυπτο περίπου 3,75 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η αμυντική συμφωνία μεταξύ του Παρισιού και του Καΐρου θα περιλαμβάνει δύο επιπλέον συμβόλαια ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ με την MBDA και τη Safran Electronics & Defense.

Ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε ότι η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί με δεκαετές δάνειο. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του γαλλικού κοινοβουλίου, οι γαλλικές πωλήσεις όπλων στην Αίγυπτο αυξήθηκαν σημαντικά από την άνοδο του Abdel Fattah El-Sisi στην εξουσία.

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα