Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

"ΠΤΗΣΕΙΣ ΡΟΥΤΙΝΑΣ" Η ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΥΠΕΘΑ ΚΑΙ ΓΕΕΘΑ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Είναι πτήσεις ρουτίνας, μην δραματοποιείτε την κατάσταση, είπε προκλητικά ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών απαντώντας στο διάβημα διαμαρτυρίας της ελληνικής διπλωματίας για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του υπουργού Εθνικής Άμυνας και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Οινούσσες, την Παναγιά, το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι.

«Τα μαχητικά αεροσκάφη εκτέλεσαν πτήσεις ρουτίνας στο Αιγαίο και δεν έχει γίνει παρενόχληση ελικοπτέρου του κυρίου υπουργού Άμυνας.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ούτε όφελος δραματοποίησης των πτήσεων ρουτίνας. Αντιθέτως τα θέματα αυτά μπορούν να τεθούν στα πλαίσια ΜΟΕ που έχουν ξεκινήσει ανάμεσα στα Υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών» υποστήριξε προκλητικά ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Αυτό που θα ήθελα όμως να πω είναι ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές από πλευράς Τουρκίας, δεν βοηθούν στην εκτόνωση της έντασης, που θα έπρεπε να επιζητούν και οι δύο πλευρές αυτήν την ώρα» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος το απόγευμα της Κυριακής από το Φαρμακονήσι, λίγη ώρα μετά την παρενόχληση του ελικοπτέρου του από δύο τουρκικά F-16.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα