Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η αλβανική Βουλή, επικύρωσε τη συμφωνία χρηματοοικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία  και το πρωτόκολλο για οικονομική βοήθεια της Άγκυρας προς τα Τίρανα.

Σύμφωνα με τα αλβανικά και τα τουρκικά media, η συμφωνία και το πρωτόκολλο οικονομικής βοήθειας, που θα συμβάλλουν στην αναδιάρθρωση των αλβανικών Ένοπλων Δυνάμεων, εγκρίθηκαν από το αλβανικό υπουργικό συμβούλιο στα πλαίσια συνεργασίας και φιλίας με την Τουρκία.

Η συμφωνία έχει στόχο τον καθορισμό των αρχών σχετικά με την παροχή οικονομικής βοήθειας που θα διατεθεί στα επόμενα χρόνια, προκειμένου να προμηθευτεί η Αλβανία, αγαθά και υπηρεσίες για το στρατό αποκλειστικά από την Τουρκία.

Το πρωτόκολλο, αποσκοπεί στον καθορισμό των αρχών εφαρμογής της οικονομικής βοήθειας που θα διατεθεί από την Τουρκία, στο πλαίσιο του ετήσιου προϋπολογισμού της, προς την Αλβανία.

Τον Φεβρουάριο, Τουρκία και Αλβανία είχαν υπογράψει το σχέδιο συνεργασίας στον τομέα της άμυνας για το 2020, ώστε να ενισχυθεί η αλληλεπίδραση στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας.

Τα τουρκικά ιδρύματα παρέχουν συνεχώς βοήθεια στην Αλβανία σε διάφορους τομείς, συμβάλλοντας στον εφοδιασμό και αναβάθμιση του αλβανικού στρατού.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα