Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρωτόγνωρη Ιαπωνική στρατιωτική επίδειξη ισχύος

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Ιαπωνία ξεκίνησε ασκήσεις μεγάλης κλίμακας, τις μεγαλύτερες των τελευταίων 30 ετών με τη συμμετοχή δεκάδων συμμαχικών χωρών.

Ο κύριος στόχος αυτών των ασκήσεων είναι να προετοιμαστούν τις Ιαπωνικές Δυνάμεις για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε πιθανού εχθρού στον Ινδικό και Ειρηνικό Ωκεανό, ειδικά υπό το πρίσμα της κλιμακούμενης έντασης με την Κίνα στην περιοχή.

Περισσότερα από 100.000 άτομα προσωπικό, 20.000 τεθωρακισμένα οχήματα και 120 μαχητικά αεροσκάφη συμμετείχαν σε διάφορες ασκήσεις σε ολόκληρη τη χώρα με επίκεντρο την επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Ο εκπρόσωπος της Ιαπωνικής Χερσαίας Δύναμης Αυτοάμυνας Συνταγματάρχης Noriko Yokota δήλωσε:

“Η άσκηση GSDF επικεντρώνεται πραγματικά στη βελτίωση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας και των δυνατοτήτων αποτροπής και απόκρισης”, προσθέτοντας, “Προετοιμάζονται ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν όταν χρειαστεί να αναλάβουν περαιτέρω δράση”.

Ο Στρατηγός Yuichi Togashi σχολίασε: “Το τρέχον περιβάλλον ασφαλείας γύρω από την Ιαπωνία είναι πολύ τεταμένο. Εμείς η Δύναμη Αυτοάμυνας είμαστε υποχρεωμένοι να ενισχύσουμε την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα.”

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα