ΑρχικήΑΜΕΡΙΚΗΠρόταση συμπαραγωγής για 4 Αμερικανικές Φρεγάτες

Πρόταση συμπαραγωγής για 4 Αμερικανικές Φρεγάτες

Ημερομηνία:

Διαβάστε ακόμα:

Βιάστηκαν να χαρούν οι Τούρκοι – Απάντηση Μενέντεζ για τα F-16

Δεν προλαβαίνουν να βαρέσουν παλαμάκια οι Τούρκοι με τις...

Απειλητική δήλωση της Λιβύης κατά της Ελλάδας

Την Τετάρτη, το Υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης εξέδωσε μια...

VCAC MEPHISTO: Ο Γαλλικός καταστροφέας αρμάτων

To VCAC Mephisto είναι ένα γαλλικό αμφίβιο Tank Destroyer...

«ΑΣΤΡΑΠΗ 4/22»: Σε υψηλή ετοιμότητα ο στόλος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εθνική άσκηση «ΑΣΤΡΑΠΗ 4/22», στέλνοντας...

«Πιστεύουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν ένα πολύ ανταγωνιστικό προϊόν να προσφέρουν με τις φρεγάτες μας και τη μοναδική αμερικανική πρόταση για τη συμπαραγωγή τριών από αυτές τις φρεγάτες εδώ στην Ελλάδα», δήλωσε ο Geoffrey Pyatt, ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης που διοργανώθηκε κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Ένωσης του Αμερικανικού Στρατού.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα αποφασίσει να αγοράσει φρεγάτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προτείνει να συμπαραχθούν τρεις από αυτές από τα αμερικανικά Ναυπηγεία Onex, με έδρα το ελληνικό νησί της Σύρου.

“Είχαμε μια ομάδα του Γραφείου Διεθνών Προγραμμάτων του Ναυτικού των ΗΠΑ εδώ στην Αθήνα μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, η οποία είχε έναν πολύ επιτυχημένο γύρο συζητήσεων με την Onex, επισκεπτόμενοι τα ναυπηγεία και βλέποντας τις δυνατότητες εκεί”, δήλωσε ο Πάιατ.

«Έφυγαν απολύτως βέβαιοι ότι αν το ελληνικό κράτος προχωρήσει με την προσφορά της αμερικανικής φρεγάτας, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η IPO του Αμερικανικού Ναυτικού θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν την συμπαραγωγή σε αυτό το στρατηγικά σημαντικό έργο – ένα έργο που είναι σημαντικό για τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια της Ελλάδας, αλλά και προωθεί το ενδιαφέρον της Αμερικής να βοηθήσει την Ελλάδα να συνεχίσει να είναι ένας ισχυρός και αποτελεσματικός εταίρος του ΝΑΤΟ σε μια γεωπολιτικά περίπλοκη γειτονιά. “, είπε.

Τον Σεπτέμβριο, ο Έλληνας πρωθυπουργός παρουσίασε ένα οικονομικό σχέδιο που περιελαμβανε μια μεγαλη αγορά όπλων συμπεριλαμβανομένης της αγοράς τεσσάρων φρεγατών, 18 μαχητικά αεροσκάφη Rafale και τέσσερα ελικόπτερα MH-60R από την Lockheed Martin. Η Ελλαδα σχεδιάζει επίσης να εκσυχρονίσει τέσσερις φρεγάτες MEKO, καθώς επίσης να προμηθευτεί τορπίλες και αντιαρματικά όπλα.

YouTube

Αναλύσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ