ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΡΕΓΑΤΩΝ: Απαντήσεις εφ’ όλης της ύλης απο ΥΠΕΘΑ Παναγιωτόπουλο

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΡΕΓΑΤΩΝ: Απαντήσεις εφ’ όλης της ύλης απο ΥΠΕΘΑ Παναγιωτόπουλο

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε απάντηση του σε ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα αποκάλυψε πότε το Πολεμικό Ναυτικό αναμένεται να ανακοινώσει την τελική επιλογή για τις 4 νέες φρεγάτες, την ενδιάμεση λύση αλλα και τον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος εξήγησε οτι η καθυστέρηση στην επιλογή οφείλεται κυρίως «πολυπλοκότητα της τελικής επιλογής σχετίζεται με την εμπλοκή της εγχώριας βιομηχανίας (ναυπηγικής και αμυντικής)».

«Το Πολεμικό Ναυτικό – και κανείς άλλος – θα μας υποδείξει την τελική επιλογή. Το Πολεμικό Ναυτικό αξιολογεί τα πλοία. Οι προτάσεις είναι πολύ ανταγωνιστικές. Η καλύτερη σύνθεση θα είναι και η τελική μας επιλογή, για τα πάντα θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Θα δώσουμε για όλα εξηγήσεις – και για κάποια που τρέχουν. Αποκλείσαμε 2 – 3 υποψηφίους από τους αρχικούς 8 αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι καταλήξαμε στον ανάδοχο. Εχουμε όμως περιορισμένο εύρος για την τελική επιλογή που θα γίνει με αποκλειστικό κριτήριο τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού. Εκτιμώ ότι ο ορίζοντας για τις τελικές αποφάσεις είναι εως το τέλος του καλοκαιριού.

Τέσσερις φρεγάτες, άλλες τέσσερις εκσυγχρονισμένες και δύο ενδιάμεσες λύσεις είναι δέκα καράβια. Είναι πραγματικά το μέλλον, ο κορμός του Πολεμικού Ναυτικού. Όπως καταλαβαίνετε έχει να κάνει και με την παρουσία της χώρας στο θέατρο της Ανατολικής Μεσογείου, όχι μόνο στο Αιγαίο. Επομένως από πλευράς γεωπολιτικών υπολογισμών εμμένουμε σε αυτά που έχουν προ πολλού αποφασιστεί»

Σχολίαζοντας τα φαντασιόπληκτα δημοσιεύματα απο “αμυντικά site” τον τελευταίο καιρό ανέφερε αυτό που σας έχουμε πει και πολλές φορές στο NEMESISHD.GR ότι «πολλοί έχουν γίνει φρεγατολόγοι. Πολλά δημοσιεύματα δημιουργούν εντυπώσεις αλλά δεν είναι αντικειμενικά. Παραμένουμε προσηλωμένοι, ως Κυβέρνηση, στην εκπεφρασμένη εθνική στρατηγική υπεράσπισης των ζωτικών συμφερόντων της Πατρίδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, χωρίς να αποκλίνουμε κατ’ ελάχιστον απ’ αυτή»

Τονίζοντας την σημαντική εμπλοκή της εγχώριας βιομηχανίας ανέφερε «Ασφαλώς και έχουμε εκφράσει την επιθυμία της εμπλοκής της εγχώριας βιομηχανίας. Θέλουμε να εμπλακεί στην ναυπήγηση αλλά και στον υπόλοιπο εξοπλισμό. Το πρώτο θα κατασκευαστεί στον όποιο οίκο θα αναλάβει και τα υπόλοιπα στα ναυπηγεία που διαθέτουμε. Έχουμε διασυνδέσει τους υποψήφιους ανάδοχους με την εγχώρια βιομηχανία με διερευνητικές επαφές για να διαφανεί κατά πόσο μπορεί να γίνει η εμπλοκή». καταλήγει η δήλωση του ΥΠΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου

Share
Translate »