Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΝΤΟΝΜΕΖ ΓΙΑ ΟΡΟΥΤΣ ΡΕΪΣ – ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ – ΤΟΥΡΚΙΑ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

«Οι εργασίες συντήρησης του σεισμικού ερευνητικού σκάφους μας έχουν ολοκληρωθεί. Το πλοίο ξεκίνησε με σκοπό να κάνει την ακτινογραφία της Μεσογείου.

Θα συνεχίσουμε να ερευνούμε, να σκάβουμε και να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας. Αν υπάρχει (φυσικό αέριο), σίγουρα θα το βρούμε» έγραψε στο twitter ο Τούρκος υπουργός ενέργειας.

https://twitter.com/fatih_donmez/status/1315563974923030528?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1315563974923030528%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fmeaculpa.gr%2Fntonmez-an-uparkhei-fusiko-aerio-sigoura-tha-to-broume%2F

Το διάλειμμα αποκλιμάκωσης και προσπαθειών για επικοινωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας δεν κράτησε πολύ καθώς η τουρκική πλευρά επιμένει στην συνήθη πολιτική των προκλήσεων.

Μόνο λίγες μερές μετά την πρώτη της πρόκληση με το άνοιγμα των Βαροσίων στην κατεχόμενη Κύπρο, η Άγκυρα δέσμευσε και πάλι με NAVTEX περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκριπίδας. Η παράτυπη NAVTEX που εκδώθηκε από το σταθμό της Αττάλειας φτάνει κοντά στα νότια παράλια του Καστελορίζου.

Η Ελλάδα απάντησε με αντι-NAVTEX τονίζοντας πως για την εν λόγω περιοχή δεν έχει αρμοδιότητα ο συγκεκριμένος σταθμός αλλά η ελληνική υπηρεσία.

Μετά το πέρας του Συμβουλίου εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, δήλωσε πως ενημέρωσε τους συναδέλφους του για τις νέες τουρκικές προκλήσεις.

Ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά:

«Ποιος είναι ο κοινός παρονομαστής σε όλες τις προβληματικές καταστάσεις στην περιοχή; Ο κοινός παρονομαστής είναι η Τουρκία. Η Τουρκία ενεργεί ως ο υπονομευτής της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο, ενάντια στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.»

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα