Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Προειδοποίσηση ΗΠΑ προς Χεζμπολάχ: «Η σύγκρουση θα είναι πιο αιματηρή από το 2006»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν σήμερα, Παρασκευή, μια αυστηρή προειδοποίηση προς τη Χεζμπολάχ, προτρέποντάς την να μην εκμεταλλευτεί τη συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς διευρύνοντας τον πόλεμο. Αυτή η προειδοποίηση έρχεται στον απόηχο του πολυαναμενόμενου διαγγέλματος του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα που για πρώτη φορά μετά από σχεδόν έναν μήνα συγκρούσεων σχολίασε την κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Γάζας.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν ρητό στο μήνυμά του: «Η Χεζμπολάχ και άλλοι παράγοντες — κρατικοί ή μη — δεν πρέπει να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τη συνεχιζόμενη σύγκρουση». Αυτή η δήλωση είναι μια σαφής ένδειξη της στάσης των ΗΠΑ για τη διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας και την αποτροπή περαιτέρω κλιμάκωσης.

Προειδοποίσηση ΗΠΑ προς Χεζμπολάχ: «Η σύγκρουση θα είναι πιο αιματηρή από το 2006»
By Khamenei.ir, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=83514430

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, στην ομιλία του έριξε την ευθύνη για τον πόλεμο Χαμάς – Ισραήλ αποκλειστικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζοντας ότι έχουν τη δύναμη να αποκλιμακώσουν την κατάσταση περιορίζοντας τις ισραηλινές στρατιωτικές ενέργειες. Παρά αυτές τις προκλητικές δηλώσεις, ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ αρνήθηκε να κάνει περαιτέρω σχόλια, δηλώνοντας: «Δεν θα εμπλακούμε σε πόλεμο λέξεων».

Ο εκπρόσωπος έκανε σαφή τη θέση των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιθυμούν κλιμάκωση ή επέκταση της σύγκρουσης που ξεκίνησε η Χαμάς εναντίον του Ισραήλ. Η ανησυχία είναι έκδηλη καθώς ο εκπρόσωπος αναφέρθηκε στον πόλεμο του 2006 μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου, υπογραμμίζοντας την πιθανότητα για μια σύγκρουση ακόμη πιο αιματηρή από αυτή που συνέβη τότε.

Τελευταίες εξελίξεις

«Ερντογάν… καλύτερα να σωπάσεις και να ντρέπεσαι» Πυρά ΥΠΕΞ Ισραήλ κατά Τουρκίας

Κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέσπασε...

Το Ισραήλ «ακρωτηριάζει» την ηγεσία της Χεζμπολάχ και του IRGC του Ιράν – Επίθεση στην Συρία

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συριακή πόλη Μπανιγιάς στην περιοχή...

Διαβάστε ακόμα