Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Πούτιν: «Θα συνεχίσουμε τον Πόλεμο στην Ουκρανία – Έχουμε την πρωτοβουλία» Τι δήλωσε για διαπραγματεύσεις

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Μόσχα – Σε σημερινή δήλωση του, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε για τον Πόλεμο στην Ουκρανία, λέγοντας ότι οι Ρωσικές δυνάμεις έχουν αποκτήσει στρατηγική υπεροχή μετά από μήνες συγκρούσεων και ξεκαθάρισε ότι ο πόλεμος θα συνεχίσει, αφήνοντας ένα περιθώριο για διαπραγματεύσεις όμως με τους όρους της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης με ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους των Ρωσικών ενόπλων δυνάμεων είπε: “Τα στρατεύματά μας έχουν την πρωτοβουλία κινήσεων στο πεδίο της μάχης. Κάνουμε ουσιαστικά αυτό που πιστεύουμε ότι χρειάζεται, κάνουμε αυτό που θέλουμε. Όπου οι διοικητές μας θεωρούν απαραίτητο να επιμείνουν στην ενεργό άμυνα, το κάνουν και βελτιώνουμε τις θέσεις μας όπου απαιτείται.”

Στην ομιλία του, ο Πούτιν επέκρινε την αποτελεσματικότητα της δυτικής στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία, ισχυριζόμενος σημαντικές απώλειες για την Ουκρανική πλευρά λέγοντας: «Ο εχθρός έχει υποστεί μεγάλες απώλειες και σε μεγάλο βαθμό σπατάλησε τις εφεδρείες του προσπαθώντας να δείξει τουλάχιστον κάποια αποτελέσματα με την λεγόμενη αντεπίθεσή του για τα αφεντικά του» είπε και εξέφρασε επίσης σκεπτικισμό για την επιτυχία των δυτικών εξοπλισμών, δηλώνοντας: «Ο μύθος ότι τα δυτικά όπλα είναι άτρωτα έχει επίσης καταρρεύσει».

Όσον αφορά το ευρύτερο γεωπολιτικό πλαίσιο, ο Πούτιν υποστήριξε ότι παρά τις συνεχείς προσπάθειες της Δύσης να περιορίσει τη Ρωσία, η χώρα παραμένει σταθερή στους στόχους της στην Ουκρανία. «Η Δύση δεν εγκαταλείπει τη στρατηγική της για τον περιορισμό της Ρωσίας και τους επιθετικούς της στόχους στην Ουκρανία. Λοιπόν, δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης»

Ο Πούτιν σε σημεία των δηλώσεων του επιβεβαιώσε την διάθεση της Ρωσίας για διαπραγματεύσεις για την επίλυση της σύγκρουσης, αλλά τόνισε ότι η Ρωσία δεν θα συμβιβαστεί σε κάτι. «Αν θέλουν να μιλήσουν, αφήστε τους να ξεκινήσουν τις συνομιλίες», είπε. «Αλλά θα ξεκινήσουμε με βάση τα συμφέροντά μας».

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα