Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πούτιν: «Δεν καταλαβαίνετε τι κάνετε; Εκπαιδεύσατε Ουκρανούς που θέλουν να χτυπήσουν Πυρηνικά εργοστάσια»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προκάλεσε διεθνή ανησυχία με τους πρόσφατους ισχυρισμούς του ότι το Ηνωμένο Βασίλειο εμπλέκεται σε σχέδιο δολιοφθοράς των ρωσικών πυρηνικών εγκαταστάσεων. Αυτοί οι ισχυρισμοί όχι μόνο θα κλιμακώσουν τις διπλωματικές εντάσεις με την Δύση, αλλά έχουν προκαλέσει επίσης ανησυχίες στην παγκόσμια κοινότητα σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους πυρηνικού ατυχήματος.

Ο Πούτιν, μιλώντας στο φόρουμ της Ανατολικής Οικονομικής Συνόδου Κορυφής στο Βλαδιβοστόκ, υποστήριξε ότι οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών (FSB) είχαν συλλάβει Ουκρανούς που σχεδίαζαν να επιτεθούν σε ρωσικούς πυρηνικούς σταθμούς.

Συνέχισε λέγοντας ότι τα άτομα αυτά εκπαιδεύτηκαν από τις βρετανικές ειδικές δυνάμεις. Ο Πούτιν αμφισβήτησε ανοιχτά το ενδεχόμενο ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ (Rishi Sunak) να γνώριζε αυτές τις δραστηριότητες.

«Καταλαβαίνουν καν με τι παίζουν; Μας προκαλούν να απαντήσουμε κατά των ουκρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων και σταθμών ηλεκτροπαραγωγής; Γνωρίζει η βρετανική ηγεσία και ο πρωθυπουργός τι κάνουν οι υπηρεσίες πληροφοριών τους στην Ουκρανία;» είπε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος στην περιγραφή των υποτιθέμενων σχεδίων των Ουκρανών αιχμαλώτων. Σύμφωνα με τον ίδιο, τους ανατέθηκαν καθήκοντα που περιελάμβαναν την καταστροφή των ρωσικών πυρηνικών εγκαταστάσεων στοχεύοντας τις γραμμές ηλεκτροδότησης τους. Ο Πούτιν πρότεινε μάλιστα ότι οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες ενδέχεται να δέχονται αμερικανικές εντολές, αν και δεν προσέφερε συγκεκριμένα στοιχεία για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του.

Η διεθνής κοινότητα βρίσκεται πλέον σε κατάσταση συναγερμού, παρακολουθώντας στενά την εκτυλισσόμενη κατάσταση. Οι ειδικοί του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) ανησυχούν ιδιαίτερα, καθώς οποιαδήποτε εμπλοκή στις πυρηνικές εγκαταστάσεις θα μπορούσε να έχει καταστροφικές παγκόσμιες επιπτώσεις. Ο ίδιος ο Πούτιν παραδέχτηκε ότι τα λόγια του θα μπορούσαν να εκληφθούν ως μια παγκόσμια πυρηνική απειλή, αυξάνοντας τα διακυβεύματα σε αυτή την αντιπαράθεση.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα