Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Πόλεμος Ισραήλ: Η πιο δύσκολη μέρα του Πολέμου στη Γάζα κατά της Χαμάς – Σε πολιορκία και η Χαν Γιουνίς

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Oι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) εξέδωσαν ανακοίνωση για την τακτική κατάσταση με τις μάχες για τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας και την εξουδετέρωση της Χαμάς, λέγοντας ότι η σημερινή μέρα είναι η πιο δύσκολη και έντονη στον Πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Τι γνωρίζουμε ότι έγινε σήμερα σύμφωνα με τον IDF:

Εναέρια επίθεση:

Πόλεμος Ισραήλ: Η πιο έντονη μέρα του Πολέμου στη Γάζα - Μεραρχίες του IDF εισβάλουν στα ισχυρότερα προπύργια της Χαμάς και στην Χαν Γιουνίς
By IDF

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει εκτελέσει τουλάχιστον δύο μεγάλα κύματα επιθέσεων, αναπτύσσοντας ένα σημαντικό τμήμα μαχητικών από διάφορες μοίρες. Το επίκεντρο αυτών των αεροπορικών επιδρομών ήταν σε κρίσιμες υποδομές της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων επιχειρησιακών βάσεων και αντιαρματικών θέσεων. Αυτά τα χτυπήματα που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για την υπονόμευση των τρομοκρατικών επιχειρήσεων και την παροχή τακτικής υποστήριξης στις χερσαίες δυνάμεις του IDF.

Χερσαίες επιχειρήσεις:

Οι Χερσαίες δυνάμεις του IDF έχουν εμπλακεί ενεργά σε Τζαμπάλιγια (Jabaliya) και Σετζάγια (Shuja’iyya), δυο από τα πιο ισχυρά προπύργια της Χαμάς.

Οι μεραρχίες της Νότιας Διοίκησης, Μεραρχία 162 και Μεραρχία 36, εισβάλουν με πλήρη δύναμη πυρός εντός ολόκληρης της Λωρίδας της Γάζας και επεκτείνοντας την επιχειρησιακή εμβέλεια τους, προσπαθούν να θέσουν υπό τον έλεγχο τους την Χαν Γιουνίς στην νότια Γάζα.

Η 36η Μεραρχία του IDF ηγήθηκε μιας στοχευμένης επιδρομής στη Σετζάγια, με επίκεντρο την εξουδετέρωση εκτοξευτών ρουκετών και αντιαρματικών πυραύλων και τη καταστροφή αρκετών τούνελ. Αυτή η επιχείρηση σύμφωνα με τον IDF ήταν πολύ σημαντική και επέφερε σοβαρό πλήγμα στην μαχητική ικανότητα της Χαμάς στην περιοχή.

Η Μεραρχία 162 εκτέλεσε μια τεράστια επίθεση στη Τζαμπαλίγια, με αποτέλεσμα την καταστροφή εκτεταμένων τρομοκρατικών υποδομών. Η επιχείρηση περιελάμβανε την κατάληψη στρατηγικής σημασίας θέσεων της Χαμάς και τη συμμετοχή σε απευθείας αστική μάχη, που κατέληξε σύμφωνα με τον IDF σε νίκη για τις δυνάμεις του.

Δήλωση υψολόβαθμου:

Ο Υποστράτηγος Yaron Finkelman, ο διοικητής της Νότιας Διοίκησης, παρείχε μια σύνοψη της σημερινής κατάστασης:

“Εχουμε διεισδύσει στην καρδιά της Jabaliya, Sheja’iya, και τώρα, Khan Yunis. Αυτή η μέρα ήταν η πιο έντονη από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης, που χαρακτηρίζεται από μεγάλο αριθμό τρομοκρατικών απωλειών, πολυάριθμες εμπλοκές και ισχυρή χρήση χερσαίων και εναέριων στρατιωτικών μέσων. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την επιθετική ορμή μας και να εδραιώσουμε τα τακτικά μας κέρδη.”

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Πρόσφατες εξελίξεις

Απάντηση του ΥΠΕΘΑ στις προκλητικές δηλώσεις της Τουρκίας για τις έρευνες στην Κάσο

Την αντίδραση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προκάλεσαν οι ευχαριστίες...

Η Απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών στα δημοσιεύματα για την Κάσο: «Ολοκληρώσαμε τις έρευνες – Κυκλοφορούν ψεύδη»

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στον...

Διαβάστε επίσης

Ναυτική Κυριακή | Αναβάθμιση των Type 214 και ανανέωση του υποβρυχιακού στόλου

Ανά διαστήματα ακούμε για την φονικότητα των ελληνικών υποβρυχίων...

F-8 Crusader: Η ιστορία και οι δυνατότητες του μαχητικού

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μαχητικά αεροσκάφη που έχουν...

AIM-7: Γιατί ο “Sparrow” συνεχίζει να χρησιμοποιείται

Στα χρονικά του εναέριου πολέμου, λίγα όπλα έχουν αφήσει...

FGM-148 Javelin: Ο πύραυλος που «έσωσε» το Κίεβο

Στον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία, έχουν...

Αντιτορπιλικά Arleigh Burke: Η ναυτική «αιχμή του δόρατος» των ΗΠΑ

Τα αντιτορπιλικά (DDG) κλάσης Arleigh Burke είναι μάλλον τα...

David’s Sling / SkyCeptor: Το Ισραηλινό αντιαεροπορικό που «κερδίζει την Δύση»

Οι Rafael και Raytheon κερδίζουν σταθερά όλο και μεγαλύτερο...

F35 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ RAFALE – Η Ελλάδα θέλει και τα δύο μαχητικά

Η Πολεμική Αεροπορία θέλει αδιευκρίνιστο αριθμό F-35 συμφωνά με πληροφορίες απο προηγούμενες κυβερνητικές δηλώσεις με την παραγγελια να ξεκινάει την στιγμη που θα αρχισουν να προσγειώνονται μαζικά τα νεα F16 Viper της ΠΑ.

Εξελίξεις