Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πόλεμος Ισραήλ – Γάζας: Τηλεφωνική επικοινωνία Νετανιάχου με Πούτιν

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Οι δυο τους συζήτησαν για τη σύγκρουση που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς τις τελευταίες ημέρες. Ο Πούτιν ενημέρωσε τον Νετανιάχου ότι έχει συζητήσει το θέμα με ηγέτες άλλων κρατών με σκοπό να βοηθήσει στην εξομάλυνση της κατάστασης και καταδίκασε κάθε ενέργεια εναντίον αμάχων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Κρεμλίνου για την επικοινωνία Νετανιάχου – Πούτιν:

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του κράτους του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Πόλεμος Ισραήλ - Γάζας: Τηλεφωνική επικοινωνία Νετανιάχου με Πούτιν
Πηγή φωτογραφίας: kremlin.ru

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην κρίση που έχει προκύψει ως αποτέλεσμα της απότομης κλιμάκωσης της σύγκρουσης Παλαιστίνης – Ισραήλ. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των νεκρών Ισραηλινών, τονίζοντας πως απορρίπτει και καταδικάζει σθεναρά οποιαδήποτε ενέργεια κατά του άμαχου πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε για τα βήματα που έλαβε η Ρωσία για να βοηθήσει στην εξομάλυνση της κατάστασης, να αποτρέψει περαιτέρω κλιμάκωση της βίας και να αποτρέψει μια ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας. Ειδικότερα, η ισραηλινή πλευρά ενημερώθηκε για τα βασικά σημεία των σημερινών τηλεφωνικών επαφών με τους ηγέτες της Παλαιστίνης, της Αιγύπτου, του Ιράν και της Συρίας.

Επιβεβαιώθηκε η θεμελιώδης ετοιμότητα της ρωσικής πλευράς να συνεχίσει να εργάζεται με στόχο τον τερματισμό της αντιπαράθεσης Παλαιστίνης – Ισραήλ και της επίτευξης ειρηνικής διευθέτησης με πολιτικά και διπλωματικά μέσα».

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα