“ΠΟΛΕΜΟΣ” ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

“ΠΟΛΕΜΟΣ” ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Οι άνθρωποι που διαφεύγουν από την κλιμακούμενη σύγκρουση στο Αφγανιστάν δεν πρέπει να πάνε στην Ευρώπη αλλά να παραμείνουν στην Τουρκία, δήλωσε ο Καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

“Με όλο το σεβασμό, εάν οι άνθρωποι αναγκαστούν να τραπούν σε φυγή, πιστεύω ότι γειτονικά κράτη όπως η Τουρκία ή άλλα ασφαλή μέρη του Αφγανιστάν είναι σίγουρα καλύτερα μέρη από την Αυστρία, τη Γερμανία ή τη Σουηδία”, δήλωσε ο Κουρτς στη γερμανική εφημερίδα BILD σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στις 25 Ιουλίου.

Η Δήλωση του Αυστριακού Καγκελάριου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου που ξέχασε εντελώς απο οτι φαίνεται ποσα δις δίνει η Ευρωπαική Ένωση στην Τουρκία για να κρατά εκει τους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ότι διάβασαν τη δήλωσή του με «έκπληξη».

“Πρώτα απ’ όλα, η Τουρκία δεν είναι χώρα γειτονική στο Αφγανιστάν, όπως δήλωσε ο Καγκελάριος Κουρτς. Αντί να τονίζουν τις κοινές προσπάθειες και τη συνεργασία για την επίλυση του προβλήματος της παράτυπης μετανάστευσης, το οποίο επηρεάζει ολόκληρο τον κόσμο και αποτελεί κοινό ζήτημα για όλους

“Η στάση ότι “οι μετανάστες δεν πρέπει να έρχονται εδώ, να πηγαίνουν αλλού” είναι τόσο εγωιστική όσο και άχρηστη

Τονίζοντας ότι “η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχθεί ένα νέο κύμα μετανάστευσης”, το Τουρκικό ΥΠΕΞ πρόσθεσε: “Μεταφέρουμε αυτή τη στάση στους συνομιλητές μας σε κάθε περίσταση και σε κάθε επίπεδο, τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν θα είναι συνοριοφύλακας ή στρατόπεδο προσφύγων της ΕΕ“.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »