ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ: “Θα πάρετε τη σκληρότερη απάντηση”

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ: “Θα πάρετε τη σκληρότερη απάντηση”

Η συνεχιζόμενη ισραηλινή «επιθετικότητα» στη Συρία θα αντιμετωπιστεί με τη «σκληρότερη» απάντηση, δήλωσε ιρανός διπλωμάτης στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik. Η Δαμασκός είχε προηγουμένως κατηγορήσει τις Ισραηλινές Δυνάμεις για διεξαγωγή αεροπορικών επιθέσεων στο έδαφος της Συρίας.

Ο Αλί Ασγκάρ Χατζί, ανώτερος βοηθός του Ιρανού Υπουργού Εξωτερικών για ειδικά πολιτικά θέματα, κατηγόρησε το Ισραήλ για τις «επιθετικές και εχθρικές» πολιτικές του στη Συρία, σε μια συνέντευξη που έδωσε στο Σπούτνικ.

«Ενώ η συριακή κυβέρνηση καταπολεμά τους τρομοκράτες, το Ισραήλ τους υποστηρίζει», είπε.

«Η παρουσία μας στη Συρία αποσκοπεί στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών ομάδων, αλλά εάν το Ισραήλ θέλει να περάσει τις «κόκκινες γραμμές», θα αντιμετωπίσει τη σκληρότερη απάντηση, η οποία θα τους κάνει να μετανιώσουν για τις πράξεις τους.» πρόσθεσε.

Ο Ashgar είπε ότι οι ιρανικές δυνάμεις επιχειρούν στη Συρία κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης της χώρας και δεν τους έχει ζητηθεί να φύγουν. Από την άλλη πλευρά, όσοι καταλαμβάνουν παράνομα τμήματα της Συρίας πρέπει να αποσυρθούν, δήλωσε.

Σύριοι αξιωματούχοι απαιτούν από τα αμερικανικά και τουρκικά στρατεύματα, τα οποία δεν είχαν ποτέ εξουσιοδοτηθεί ή προσκληθεί να επιχειρήσουν στη χώρα, να εγκαταλείψουν τις παραμεθόριες περιοχές που κατέχουν.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας ανέφεραν μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή τον Ιανουάριο και περισσότερες αεροπορικές επιθέσεις νωρίτερα αυτό το μήνα. Ο IDF δεν σχολίασε αυτές τις αναφορές και σπάνια επιβεβαιώνει βομβιστικές επιδρομές σε ξένα κράτη.

Ωστόσο, το Τελ Αβίβ είχε παραδεχτεί στο παρελθόν ότι είχε επανειλημμένα χτυπήσει στόχους που συνδέονται με το Ιράν στη Συρία, καταλογίζοντάς το σε αντίποινα για τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ. Η Συρία θεωρεί τέτοιες επιθέσεις ως παραβιάσεις της κυριαρχίας της.

Το πρακτορείο ειδήσεων SANA της Συρίας ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι η Δαμασκός έγραψε επιστολή με την οποία καλούσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να καταδικάσει τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο έδαφός της.

Share

Written by:

2,919 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »