Η Πολεμική Αεροπορία όπως σας έχουμε ενημερώσει στο NEMESIS HD έχει ζητήσει την εξέταση της πιθανότητας προμήθειας ιπτάμενων τάνκερ και φαίνεται να εξασκεί όλο και πιο συχνά τον αεροπορικό μας στόλο στον εναέριο ανεφοδιασμό.
Συγκεκριμένα…
Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας «Την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023, διεξήχθη άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού μεταξύ μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας και αεροσκαφών της U.S. Air Force (USAF).
Η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στην συνεκπαίδευση με 50 εξόδους αεροσκαφών F-16 και η USAF με 2 εξόδους αεροσκαφών KC-135 της 134 Air Refueling Wing που έχουν μετασταθμεύσει στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Λάρισας.
Σκοπός της άσκησης ήταν η εκπαίδευση και η συντήρηση των πληρωμάτων των αεροσκαφών F-16 σε διαδικασίες εναέριου ανεφοδιασμού (Air to Air Refueling – AAR) ημέρα και νύχτα» καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΑ.
Η απόκτηση Ιπτάμενων τάνκερ από την Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) θα δώσει πρωτόγνωρες δυνατότητες αεροπορικής κάλυψης στα μαχητικά μας τα οποία δεν θα χρειάζεται να στερούνται οπλισμού για να καλύψουν μεγαλύτερες αποστάσεις με την χρήση εξωτερικών δεξαμενών.
Θα κάνει σίγουρο ότι τίποτα «Δεν κείται μακράν» για τα Ελληνικά «φτερά»
Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!