Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Ποιοτική Αναβάθμιση ΠΑ: Sniper Advanced Targeting Pod και IRST Sensor System στο τραπέζι

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Συνάντηση με εκπροσώπους της Lockheed Martin πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας την προηγούμενη εβδομάδα, κατα την οποία η εταιρεία παρουσίασε το Sniper Advanced Targeting Pod και το IRST Sensor System.

«Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε, στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), συνάντηση των εκπροσώπων της εταιρείας «Lockheed Martin» κ.Shea Bill  (International Business Development  Fixed Wing Sensors) και κ. Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου (Vice President  Greece and Cyprus, Global Business Development) με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ και του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση, εκ μέρους της εταιρείας, των δυνατοτήτων του Sniper Advanced Targeting Pod και του IRST Sensor System, που κατασκευάζει» ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ποιοτική Αναβάθμιση ΠΑ: Sniper Advanced Targeting Pod και IRST Sensor System στο τραπέζι
Photo by Tim Felce, CC BY-SA 2.0

Σύμφωνα με τη Lockheed Martin, το Sniper Advanced Targeting Pod (ATP), επιλεγμένο για την ανώτερη ικανότητα στόχευσής του, είναι το πιο ευρέως δοκιμασμένο σε μάχη ατρακτιδιο στοχοποίησης που χρησιμοποιείται σήμερα.

Χρησιμοποιείται από 27 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και είναι κατάλληλo για απαιτητικές αποστολές στόχευσης υψηλής ακρίβειας, αποστολές πληροφοριών, και αναγνώρισης – επιτήρησης.

Το IRST σύμφωνα με την εταιρία είναι ένας τύπος συστήματος αισθητήρων που μπορεί να ανιχνεύει και να παρακολουθεί απειλές σε μεγάλες αποστάσεις.

«Αυτό που το κάνει μοναδικό είναι η «παθητική» φύση του – που σημαίνει ότι μπορεί να δρα χωρίς να εκπέμπει καμία ακτινοβολία. Το ονομάζουμε σύστημα αισθητήρων «δες πρώτος, χτύπησε πρώτος», επειδή επιτρέπει στα πληρώματα να στοχεύουν απειλές ή αντιπάλους, πριν τους αντιληφθεί ο αντίπαλος» αναφέρει η Lockheed Martin.

Διαβάστε ακόμα: Ισραήλ, Τουρκία, Ελλάδα και το «κεμπάπ» του Ισραηλινού ΥΠΕΞ – NEMESIS HD

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα