Ισραήλ, Τουρκία, Ελλάδα και το «κεμπάπ» του Ισραηλινού ΥΠΕΞ

Από Nemesis HD
2 Λεπτά Ανάγνωσης
Photo by Mevlüt Çavuşoğlu (twitter)

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Ισραηλινό ομόλογό του Yair Lapid μια μέρα μετά τη συνάντηση του Lapid με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Mevlut Cavusoglu.

«Σε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας & ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Yair Lapid, συζήτησαν τα επόμενα βήματα για την ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ και αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο» ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών μέσω Twitter.

Μια μέρα νωρίτερα, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση του Ισραηλινού Υπουργού Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογό του στο Ισραήλ αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών ο Lapid δήλωσε:

Photo by Yaniv Morozovsky, CC BY-SA 4.0

«Μετά την πρώτη επίσκεψη Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών εδώ και 15 χρόνια, αναμένουμε βελτιώσεις όχι μόνο στη διπλωματία και την ασφάλεια, αλλά και στις οικονομικές μας σχέσεις».

- Advertisement -

Ο Lapid ευχαρίστησε τον Τσαβούσογλου για την επίσκεψή του και τον «αποτελεσματικό, ειλικρινή, παραγωγικό» διάλογο, σημειώνοντας ότι οι δύο χώρες έχουν εκπονήσει ένα νέο πλαίσιο για την ανάπτυξη των σχέσεων που εκτείνεται στα επόμενα χρόνια.

Πα’ όλ’ αυτά, όταν ο Τσαβούσογλου προσκάλεσε τον Ισραηλινό υπουργό στην Τουρκία, εκείνος απάντησε: «Αν έχει ντονέρ και κεμπάπ έρχομαι,» απάντηση που, απ’ ότι φαίνεται από τις αντιδράσεις στο twitter, οι Τούρκοι βρίσκουν περισσότερο προσβλητική παρά χιουμοριστική.

Διαβάστε ακόμα: Απειλή πολέμου Τσαβούσογλου – Αμφισβητεί την Ελληνική κυριαρχία – NEMESIS HD

Κοινοποιήστε αυτό το Άρθρο
Η συντακτική ομάδα του NEMESISHD.GR