Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΟΙΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ; Η Γερμανίδα ΥΠΑΜ στην Τουρκία για νέο deal

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ αφίχθη στην Τουρκία την Τετάρτη όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό της Χουλουσί Ακάρ στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο υπουργοί πρόκειται να συζητήσουν για τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο, τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνόδου του ΝΑΤΟ και την απόσυρση των νατοϊκών δυνάμεων από το Αφγανιστάν.

Η Τουρκία επιδιώκει να διευθετήσει μια σειρά αμυντικών συμφωνιών με τη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένων των υποβρυχίων και εξαρτημάτων για το εγχώριο πρόγραμμα τανκς του γειτονικού κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε τις προτάσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο για την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

Οι Πράσινοι και το Κόμμα της Αριστεράς είχαν υποβάλει ξεχωριστά προτάσεις στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο για εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας, επικαλούμενοι τις εντάσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, τους πρόσφατους πολέμους στους οποίους έχει εμπλακεί και την κατοχή της βόρειας Κύπρου.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα