ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΠΑΪΝΤΕΝ: “Δεν κάνω πίσω – Υποστηρίζετε Κούρδους”

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΠΑΪΝΤΕΝ: “Δεν κάνω πίσω – Υποστηρίζετε Κούρδους”

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι είπε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι «ως Τουρκία, μην περιμένετε από εμάς να κάνουμε κάποιο διαφορετικό βήμα τόσο για τα F-35 όσο και για τους S-400». “Επειδή εμείς κάναμε το καθήκον μας στα F-35”, δήλωσε ο Ερντογάν για να δείξει οτι ήταν αυστηρός στο θέμα αυτο με τις ΗΠΑ.

Ο Ερντογάν ακόμα ανέφερε:

Μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από το Αφγανιστάν, η Τουρκία μπορεί να αναλάβει πολύ περισσότερες ευθύνες εκεί.

Η Αρμενία πρέπει να αρχίσει να λαμβάνει μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Η ανταλλαγή χαρτών των ναρκοπεδίων που έχει με το Αζερμπαϊτζάν θα αποτελέσει ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόθεση να καθυστερήσουμε το διάδρομο Zengezur (θα περνά απο το Αζερμπαιτζάν προς την Τούρκια μέσω της Αρμενίας) με τη ρωσική πλευρά.

Αντιθέτως, έχουμε και οι δύο πλευρές καλη διάθεση. Σύντομα θα έχουμε και διμερή συνάντηση με τον Πούτιν” δήλωσε και πρόσθεσε οτι έστειλε μήνυμα στον Μπαίντεν για την στήριξη των ΗΠΑ στους Κούρδους.

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν είπε οτι τόνισε στον Μπάιντεν τα εξής:

“Είναι ιστορικό λάθος να επιλέγουμε τρομοκρατικές οργανώσεις που πολεμά ο σύμμαχος μας, αντί να στεκόμαστε στο πλευρό ενός συμμάχου που αποτελεί στόχο της τρομοκρατίας.”

Share
Translate »