ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΣΤΙΡΙΞΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΥΕΜΕΝΗ

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το Ιράν δήλωσε ότι εχει ιδιες απόψεις με την Τουρκία σχετικά με τους τρόπους επίλυσης της κρίσης στη Λιβύη, εκφράζοντας την υποστήριξή του στην κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας που εδρεύει στην Τρίπολη.

«Επιδιώκουμε να έχουμε μια πολιτική λύση στην κρίση της Λιβύης για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου», δήλωσε τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα με τον Τούρκο ομόλογό του, Mevlut Cavusoglu, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Mohammad.

«Υποστηρίζουμε τη νόμιμη κυβέρνηση στη Λιβύη και είναι σε θέση να τερματίσει τον συνεχιζόμενο πόλεμο. Έχουμε κοινές απόψεις με την τουρκική πλευρά για τρόπους τερματισμού της κρίσης στη Λιβύη και την Υεμένη », πρόσθεσε.

Την Τρίτη το πρωί, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Mohammad Javad Zarif έφυγε από την Κωνσταντινούπολη μετά από επίσκεψη στην Τουρκία που ξεκίνησε την Κυριακή, με προορισμό τη ρωσική πρωτεύουσα, Μόσχα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν Sayyed Abbas Mousavi δήλωσε ότι ο Ζαρίφ είχε συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του Çavuşoglu για διμερείς σχέσεις και τα πιο σημαντικά περιφερειακά και διεθνή θέματα.

Η υποστήριξη του Ιράν προς την κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας έρχεται σε αντίθεση με εκείνη του στενού τους συμμάχου τους, της Συρίας, η οποία βρίσκεται σήμερα σε συμμαχία με το κοινοβούλιο της Λιβύης με έδρα το Τομπρούκ.

Exit mobile version