Πιθανή προμήθεια «IRON DOME» ή «DRONE DOME» για την Εθνική Φρουρά

Σύμφωνα με το Κυπριακό sigmalive.com στρατιωτικές πηγές του οποίου επικοινώνησαν μαζι του, ανέφεραν ότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο η απόκτηση του Ισραηλινού συστήματος αεράμυνας «Ιron Dome» του Ισραήλ.

Σύμφωνα παλι με το SIGMA απομένει μόνο η αποδέσμευση του σχετικού κονδυλίου απο το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου για να μπορέσει να προχωρήσει η Κύπρος στην επίσημη αγορά του συστήματος.

Το ισραηλινό αντιαεραπορικό σύστημα IRON DOME είναι ενα απο τα καλύτερα & αξιόπιστα συστήματα αεράμυνας με πρόσφατη απόδειξη της ευστοχίας του, την μαζική αναχαίτιση ρουκετών που εκτόξευσε η Χαμάς εναντίον του Ισραήλ κατα την διάρκεια των πρόσφατων συγκρούσεων στην Λωρίδα της Γάζας.

Το σύστημα μπόρεσε και ανταποκρίθηκε και αναχαίτισε εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες ρουκέτες προστατεύοντας τον πληθυσμό των πόλεων του Ισραήλ.

Το ζήτημα είναι οτι δεν διευκρινίζεται ποιά έκδοση συζητά η Κύπρος.

Αν ευσταθούν οι πληροφορίες του Σίγμα, η Κύπρος μπορεί να μιλά για το IRON DOME αλλα ίσως και για το DRONE DOME το οποίο ειδικεύεται στην προστασία εγκαταστάσεων και περιοχών απο επιθέσεις με UAV.

Σε κάθε περίπτωση, μια τέτοια αγορά είτε του DRONE DOME είτε του IRON DOME θα αναβαθμίσει τρομερά την δυναμικότητα της Εθνικής Φρουράς η οποία ανα πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστεί να ενεργήσει για την λύση του Κυπριακού ζητήματος.

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια.

Share
Translate »