ΠΙΛΑΦΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ: Μπαράζ κουρδικών επιθέσεων στα Τουρκικά στρατεύματα

ΠΙΛΑΦΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ: Μπαράζ κουρδικών επιθέσεων στα Τουρκικά στρατεύματα

Οι τουρκικές επιχειρήσεις στο Ιρακινό Κουρδιστάν συνεχίζονται, καθώς σύμφωνα με το κουρδικό Rojava Network που επικαλείται τοπική πηγή, τουρκικά στρατεύματα επιχείρησαν να μπουν σε σήρραγες του PKK στον λόφο Ζεντούρα στη Μετίνα το μεσημέρι του Σαββάτου. Ως αποτέλεσμα της επιχείρησης πολλοί Τούρκοι έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι υποχώρησαν αφήνοντας πίσω στρατιωτικό εξοπλισμό.

Από την Πέμπτη 20 Μαΐου, οι κουρδικές δυνάμεις του PKK έχουν εξαπολύσει πολλές επιθέσεις εναντίον του τουρκικού στρατού σε διάφορα σημεία στην περιοχή Αβασίν του Ιρακινού Κουρδιστάν σκοτώνοντας πάνω από 10 Τούρκους στρατιώτες.

Υπενθυμίζεται ότι το PKK μέσα στην εβδομάδα που πέρασε χτύπησε δύο φορές τουρκικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Συγκεκριμένα επιτέθηκε με αεροπλανάκια μοντελισμού που έφεραν εκρητικά στην αεροπορική βάση του Ντιγιάρμπακιρ και σε στρατόπεδο στην πόλη Μπατμάν.

Οι τουρκικές αρχές ενημέρωσαν και στις δύο περιπτώσεις ότι διαχειρίστηκαν εγκαίρως τις επιθέσεις και δεν σημειώθηκαν απώλειες ή μεγάλες ζημιές, παρ’ όλ’ αυτά ανακοίνωσαν ότι η αεροπορική βάση του Ντιγιάρμπακιρ δεν θα λειτούργησει για έναν μήνα, καθώς θα πραγατοποιηθούν επισκευές.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »