ΠΕΤΑΞΑΝ ΕΞΩ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ: Ο Τουρκικός στρατός τους ωθεί στην εξαθλίωση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Κάτοικοι του χριστιανικού χωριού Χάλκη στην επαρχία Ντουχόκ του Ιράκ αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά την κλιμάκωση της ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ της Τουρκίας και του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ).

Η Χάλκη, εκτίθεται συνεχώς σε Τουρκικούς βομβαρδισμούς, οι οποίοι, σύμφωνα με την Άγκυρα, στοχεύουν τα προπύργια του ΡΚΚ.

Το χωριό Χάλκη βρίσκεται κοντά σε θέσεις του PKK, όπως συμβαίνει και με δεκάδες άλλα χωριά τα οποία έχουν επίσης εκκενωθεί για τους ίδιους λόγους.

Οι κάτοικοι του χριστιανικού χωριού Χάλκη εκτοπίστηκαν πριν από περίπου ένα μήνα, και κανένας από αυτούς δεν κατάφερε να επιστρέψει στο σπίτι του καθώς οι συγκρούσεις εντάθηκαν.

“Έχουμε κουραστεί από την κατάσταση και ζούμε συνεχώς στην εξορία, η Τουρκία και το ΡΚΚ πρέπει να πολεμήσουν στα εδάφη τους”, δήλωσε στο Κουρδιστάν 24 μια γυναίκα που εκτοπίστηκε από τη Χάλκη.

Οι κάτοικοι του χωριού Χάλκη αναφέρουν ότι η συγκέντρωση του ΡΚΚ στα χωριά τους τους κατέστησε ευάλωτους σε τουρκικούς βομβαρδισμούς, οι οποίοι συχνά προκαλούν μεγάλες ζημιές, ή ακόμα και απώλειες.

“Οι φάρμες μας στέρεψαν, δεν μπορούσαμε να τις ποτίζουμε λόγω των συνεχιζόμενων μαχών μεταξύ Τουρκίας και ΡΚΚ”, ανέφερε μια άλλη κάτοικος, προσθέτοντας ότι οι περισσότερες φάρμες κάηκαν λόγω των συνεχών βομβαρδισμών.

Πρόσφατα

Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο: «Εξουθενώνουμε του Ρώσους σε ολόκληρη τη γραμμή»

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εξέδωσε...

Απόφαση ΥΠΑΜ Ρουμανίας: Πρόταση για προμήθεια 48 F-35 σε δύο φάσεις

Η Ρουμανία ξεκινά άμεσα τις κινήσεις για την ενίσχυση...

Σερβία: «Να αναλάβει το ΝΑΤΟ» – Έκκληση Βούτσιτς για Κόσοβο

Μετά από σοβαρή κλιμάκωση των εντάσεων στο Κόσοβο, ο...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Saab Swordfish: Ένας ιδανικός αντικαταστάτης των Ελληνικών P-3 Orion

Η αναβάθμιση των τεσσάρων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3B Orion...

K21: To Νοτιοκορεάτικο IFV

To K21 είναι ένα IFV (TOMA) της Νότιο Κορεάτικης...