Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

«Πάρτε καθαρό αέρα» Καντίροφ σε όσους τον θεωρούν νεκρό ή άρρωστο

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Πρόσφατα, φήμες κυκλοφόρησαν για την υγεία του Ραμζάν Καντίροφ, του ηγέτη της Τσετσενίας και πιστού συμμάχου του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Αναφορές από την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών και διάφορα μέσα ενημέρωσης είχαν δείξει ότι ο Καντίροφ ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, τροφοδοτώντας εικασίες για την υγεία και το πολιτικό του μέλλον κάτι που έχει ξαναγίνει αρκετές φορές.

Ωστόσο, ο Καντίροφ μπήκε στο Twitter για να σταματήσει αυτές τις φήμες, συμβουλεύοντας όσους πίστευαν τα δήθεν νέα περί σοβαρής ασθένειάς του να «κάνουν μια βόλτα στον καθαρό αέρα».

Οι Φήμες

Εδώ και περίπου μια εβδομάδα, οι ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν αναφέρει ότι ο Ραμζάν Καντίροφ νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε από διάφορες πηγές μέσων ενημέρωσης κυρίως της Ουκρανίας. Ο Καντίροφ φημολογούνταν ότι ήταν σε κρίσιμη κατάσταση εδώ και κάποιες μέρες, υποτίθεται ότι λόγω προβλημάτων στα νεφρά. Αυτές οι αναφορές κέρδισαν έλξη, ειδικά μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Elkhan Suleymanov, του προσωπικού γιατρού του Kadyrov, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να δηλητηριάσει τον Τσετσένο ηγέτη.

Η απάντηση του Καντίροφ

Σε μια κίνηση να αντιμετωπίσει αυτές τις φήμες, ο Ραμζάν Καντίροφ είπε σε βίντεο του στο Twitter: “Συμβουλεύω όλους όσους δεν μπορούν να διακρίνουν την αλήθεια από το ψέμα στο Διαδίκτυο… να βάλουν σε τάξη τις σκέψεις τους… Η βροχή και ο καθαρός αέρας είναι υπέροχα αναζωογονητικός” και δημοσίευσε ένα βίντεο με τον εαυτό του να περπατά στη βροχή, τονίζοντας περαιτέρω ότι είναι ζωντανός και καλά.

Συμπέρασμα

Ο Τσετσένος ηγέτης στο βίντεο φαίνεται να είναι καλά στην υγεία του, όπως αποδεικνύεται από τα δικά του λόγια και το βίντεο που δημοσίευσε όμως αρκετοί είναι δύσπιστοι για τον χρόνο της βιντεοσκόπησης παρά τις διαβεβαιώσεις του Τσετσένου ηγέτη. Αυτό το περιστατικό χρησιμεύει ως μια ακόμη υπενθύμιση της δύναμης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης μέσα από φήμες που λειτουργούν κυρίως στα πλαίσια ψυχολογικού πολέμου.

Τελευταίες εξελίξεις

Σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ βομβάρδισαν τις τελευταίες ώρες οι ένοπλες...

Διαβάστε ακόμα