Ουκρανίας ρωσικό ελικόπτερο εναέριο χώρο, ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ρωσικό ελικόπτερο παραβίασε τα σύνορα, NEMESIS HD

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ρωσικό ελικόπτερο παραβίασε τα σύνορα

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανέφερε ότι χθες, Τρίτη, στις 14:05, ένα ρωσικό ελικόπτερο Mi-8 παραβίασε τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας στην περιοχή Sumy.

Η συνοριοφυλακή της Ουκρανίας ενημέρωσε για την αποστολή επιστολής στη ρωσική πλευρά ζητώντας να δώσει εξηγήσεις για την παραβίαση του ουκρανικού εναέριου χώρου από το ρωσικό ελικόπτερο.

“Σήμερα, η συνοριοφυλακή της Ουκρανίας στην περιοχή Σούμι κατέγραψε την άφιξη ελικοπτέρου από τη Ρωσική Ομοσπονδία σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από το έδαφος της Ουκρανίας.

Η ουκρανική συνοριοφυλακή έστειλε αμέσως επιστολή στο τμήμα συνορικό τμήμα της ρωσικής FSB στις περιοχές Belgorod και Voronezh σχετικά με την παραβίαση των κρατικών συνόρων της Ουκρανίας από το ρωσικό ελικόπτερο και αίτημα για ενημέρωση της σχέσης του αεροσκάφους και των περιστάσεων που οδήγησαν στην παραβίαση.

Αυτή τη στιγμή εκκρεμεί απάντηση από τους συνοριοφύλακες της Ρωσίας. Σύμφωνα με αυτό το γεγονός, η συνοριοφυλακή της Ουκρανίας ενημέρωσε επίσης αμέσως όλα τα ενδιαφερόμενα υπουργεία και υπηρεσίες”, ανακοίνωσε χθες το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Share
Translate »