ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ – Συνεχίζεται η επίθεση του Άσαντ

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ – Συνεχίζεται η επίθεση του Άσαντ

Το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης της Συρίας εξέφρασε την ανησυχία του για την ενίσχυση των τουρκικών θέσεων στο Κυβερνείο Αλ-Ράκκα στη βόρεια Συρία.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης, Στρατηγός Κάρποφ, δήλωσε τη Δευτέρα:

“Η ρωσική πλευρά ενοχλείται εξαιρετικά από τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού των τουρκικών δυνάμεων και την εφαρμογή οχυρώσεων σε σημεία γύρω από την πόλη Ain Issa στο Κυβερνείο της Al-Raqqa. Αυτές οι ενέργειες παραβιάζουν το μνημόνιο κατανόησης και υπονομεύουν τις προσπάθειες των δύο πλευρών στην επίλυση της συριακής σύγκρουσης.”

Η Ain Issa βρίσκεται επί του παρόντος υπό τον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), οι οποίες δέχονται συνεχώς επιθέσεις από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και τους ισλαμιστές συμμάχους τους που εδώ και καιρό προσπαθούν να καταλάβουν τη στρατηγικής σημασίας πόλη.

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) συνέχισε και σήμερα τις επιθέσεις του στην κεντρική Συρία, στοχεύοντας θέσεις των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στα κυβερνεία Χομς, Χαμά και Αλ Ράκα (όπου στήθηκε η νέα τουρκική βάση).

Ταυτόχρονα, η ρωσική αεροπορία έκανε αρκετές επιδρομές στις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Χομς και τη Χαμά, αναγκάζοντας τους τρομοκράτες να εγκαταλείψουν κι άλλα κρησφύγετα και να πολεμήσουν ανοιχτά ενάντια στον Συριακό Στρατό.

Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι η ρωσική αεροπορία πραγματοποίησε σήμερα αρκετούς βομβαρδισμούς κοντά στην πόλη Al-Sukhnah, η οποία κάποτε ήταν προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους ανατολικά της αρχαίας πόλης της Παλμύρας.

Το Ισλαμικό Κράτος κατείχε στο παρελθόν το μεγαλύτερο μέρος της συριακής ερήμου μεταξύ Hama, Al-Raqqa, Deir Ezzor και Homs. Ωστόσο, μετά την εμπλοκή των Ρωσικών Δυνάμεων στη Συριακή Σύγκρουση, η τρομοκρατική ομάδα υπέστη σημαντικές απώλειες σε αυτές τις περιοχές και αναγκάστηκε να καταφύγει στα σπήλαια της περιοχής Badiya Al-Sham.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »